Her şeyin bir zamanı var...

Dünyada suların durulacağı, yeni düzen tezahür edince güneşli günlere ulaşılacağına dair bir beklenti varsa bence bu oldukça geçersiz bir ümittir. Geçersiz ümitler ise insanları ve toplumları...

Dünyada suların durulacağı, yeni düzen tezahür edince güneşli günlere ulaşılacağına dair bir beklenti varsa bence bu oldukça geçersiz bir ümittir. Geçersiz ümitler ise insanları ve toplumları sükutu hayale uğratabilir. 

Hayatın ne olduğunu doğru tespit etmek oldukça önemlidir. Bir hayal dünyasında yaşamamak, gerçeklere bağlı kalmak ve bu gerçeklik içinde daha iyisine ulaşma çabası daha makul görünüyor. 

Mesela Soğuk Savaş dönemi bir dengeydiyse, herhalde dünyanın iki süper güç tarafından paylaşıldığı, casus savaşlarının kol gezdiği, insanların sürekli bir nükleer savaş tehdidiyle yaşadığı, bölgesel savaşların eksik olmadığı bir dünya adına olumlu bir tablo çizilemezdi. 

Hasılı dünya her zaman çok kanlı paylaşım savaşlarına sahne olmuş, acı ve gözyaşı eksik olmamıştır. Dehşetin dengesi olmaz. Pol-Potların, Ruanda/Bosna soykırımlarının yaşandığı bir “düzene” olumluluk atfedilemez. 

Ben dünyanın bu düşmüş halini normal kabul edelim demiyorum tabi

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Keşke o kadar basit ve kolay olsa… 26 Eylül 2020 | 261 Okunma Model çok net… 24 Eylül 2020 | 372 Okunma Basit bir tartışma değil… 19 Eylül 2020 | 279 Okunma Beceremedin Macron… 17 Eylül 2020 | 492 Okunma Bana dostunu söyle... 12 Eylül 2020 | 1.993 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar