HDP/PKK’ya güvensizlik ve Çözüm Süreci…

“Şu anda toplantı halinde olan HDP MYK'dan halklarımıza acil çağrı” notuyla paylaşılan mesajda “Kobane'de durum son derece kritiktir. IŞiD saldırılarını ve AKP iktidarının Kobane'ye ambargo tutumunu...

“Şu anda toplantı halinde olan HDP MYK'dan halklarımıza acil çağrı” notuyla paylaşılan mesajda “Kobane'de durum son derece kritiktir. IŞiD saldırılarını ve AKP iktidarının Kobane'ye ambargo tutumunu protesto etmek üzere halklarımızı sokağa çıkmaya ve sokağa çıkmış olanlara destek vermeye çağırıyoruz.”
Bu kısa çağrı 6 Ekim günü HDP'den yapılmış ve devamında gelişen olaylarda maalesef 52 vatandaşımız feci şekilde can vermişti. 
Suriye'deki savaşı Türkiye'ye taşımanın bir gayreti olarak uzun süreye dayalı bir propaganda zemini üzerine yapılmıştı bu çağrı. PKK/PYD bir yandan Türkiye'yi Kobani'ye destek vermemekle suçluyor, ancak ağır silahlı Peşmergelerin Kobani'ye yardıma gitmesine de şiddetle direniyordu. Kobani'yi ayakta tutan tek açık sınır kapısı Türkiye'nindi. PYD'lilerin Türkiye'de tedavi olmasına göz yumuluyordu. Her gün Türkiye'den bölgeye insani yardım malzemesi gönderiliyordu. 
Nihayetinde Kobani'ye Peşmerge'nin geçişine olanak sağlayacak tezkereye HDP hayır oyu verdi. Yani Kobani Meclis'teki 298 AK Partili vekilin oyu ile kurtarıldı. Türkiye, Esed'le kendilerine karşı savaşan PYD'ye garez besleyen Özgür Suriye Ordusu'nu da yardım için ikna etti. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Keşke o kadar basit ve kolay olsa… 26 Eylül 2020 | 259 Okunma Model çok net… 24 Eylül 2020 | 372 Okunma Basit bir tartışma değil… 19 Eylül 2020 | 278 Okunma Beceremedin Macron… 17 Eylül 2020 | 491 Okunma Bana dostunu söyle... 12 Eylül 2020 | 1.992 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar