“HDP artık Kürdi bir hareket değil”

Öncellikle Adana ve Mersin'de HDP seçim bürolarına yapılan saldırıyı kınıyor ve yaralılara acil şifalar diliyorum. Seçimlere huzur ve barış ortamı içinde gitmek hepimizin arzusu ve umuyorum ki ortak...

Öncellikle Adana ve Mersin'de HDP seçim bürolarına yapılan saldırıyı kınıyor ve yaralılara acil şifalar diliyorum. Seçimlere huzur ve barış ortamı içinde gitmek hepimizin arzusu ve umuyorum ki ortak menfaatinedir. Ancak bilmeliyiz ki Türkiye gibi ağır vesayet geçmişinden gelen ve bu vesayetten sıyrılmaya, demokrasisini inşa etmeye çalışan bizim gibi ülkelerde gündem doğal oluşmaz. Ülkenin kılcal damarlarına kadar sızıldığı için, başarısız oldukça yenisi sahaya sürülen yeni taktiklerle, ittifaklarla, provokasyonlarla dönüşüm önlenmeye çalışılır. 

Bu ağır mücadeleyi vermek mecburiyetindeyiz. İşimiz zor ama imkansız değil. Sabırla ve üst akıldan hep birkaç adım önde olarak bu süreç idare edilebilir. Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız, sadece ortaya cesaret ve iyiniyet değil, aynı anda muarızları şaşkına çeviren bir ileri akıl koydukları için bugünlere gelinebildi. 

Bu anlamda HDP'ye yapılan saldırılar karşısında, tıpkı 6-7 Ekim provokasyonları gibi hükümet konuya hemen sahip çıktı ve olayı HDP özelinden çıkararak bir milli tehdit olarak algıladığını deklare etti. HDP'ye yapılan saldırı tüm Türkiye'ye yapılmıştır. Öncellikle masum vatandaşlarımızı hedef almıştır. Sonrasında siyasi istikrarımızı ve barışımızı hedeflemiştir. Biz bunlara yek vücut olarak karşı dururuz. Çünkü oyunun amacının ne olduğunu çok iyi biliyoruz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Keşke o kadar basit ve kolay olsa… 26 Eylül 2020 | 261 Okunma Model çok net… 24 Eylül 2020 | 372 Okunma Basit bir tartışma değil… 19 Eylül 2020 | 279 Okunma Beceremedin Macron… 17 Eylül 2020 | 492 Okunma Bana dostunu söyle... 12 Eylül 2020 | 1.993 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar