Hasan abinin ardından...

Hasan Karakaya ile ilk görüştüğümüzde önyargılarımın da etkisiyle sert, uzlaşmaz, çatık kaşlı bir insanla karşılaşmayı bekliyordum. Bu hisse onu sadece yazılarından tanıyan pek...

Hasan Karakaya ile ilk görüştüğümüzde önyargılarımın da etkisiyle sert, uzlaşmaz, çatık kaşlı bir insanla karşılaşmayı bekliyordum. Bu hisse onu sadece yazılarından tanıyan pek çok kişi kapılmıştır sanırım. 

Bunda Hasan ağbinin sert kaleminin etkisi vardır. Ama buna ilaveten ülkedeki muhafazakarlara dönük önyargının da oldukça rolü olmalı. Çünkü Yılmaz Özdillerin, velhasılı kelam, tüm sözcügillerin bir satırda ifade ettiklerini bir düşünsenize.


Tabii onlara haktır, görülmez, raporlara, nefret suçu istatistiklerine hiç girmez bunlar. ODTÜ'de namaz kılanlara saldıran öğrenciler devrimci solcu olduğu için onurlu bir direniş göstermekte, ODTÜ ruhunu yaşatmaktadır mesela.
Hasan abinin evet kalemi sertti ama, onu şeytanlaştırmak isteyenler ve ölümünden sonra sinkaflı sözlerle ona saldıranların halis hulis faşist olduklarını, özellikle Gezi'den beri şahsen gördüm ve deneyimledim. 

Akit'in zaman zaman çok savruklaşan dilini ve bazı manşetlerini beğenmediğim olmuştur. Ama şunu da söylemekle yükümlüyüm: Hasan abi ve arkadaşları, öncesi bir yana, özellikle 2013'ün başından beri bu ülkeye musallat olan, adeta azgınlaşan gayrımilli, gayrıyerli darbeler silsilesine karşı son derece dik ve kararlı durmuş, aslanlar gibi mücadele etmiştir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Keşke o kadar basit ve kolay olsa… 26 Eylül 2020 | 259 Okunma Model çok net… 24 Eylül 2020 | 372 Okunma Basit bir tartışma değil… 19 Eylül 2020 | 278 Okunma Beceremedin Macron… 17 Eylül 2020 | 491 Okunma Bana dostunu söyle... 12 Eylül 2020 | 1.992 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar