Halkı kandırmak siyaset değildir

AK Parti seçim beyannamesini açıkladı. Tabii olağan olarak beyannamenin ekonomik taahhütleri ön plana çıktı. Türkiye gibi ikibinli yıllara kadar yurttaşları devlet tarafından ihmal edilmiş, ekonomisi zayıf...

AK Parti seçim beyannamesini açıkladı. Tabii olağan olarak beyannamenin ekonomik taahhütleri ön plana çıktı. Türkiye gibi ikibinli yıllara kadar yurttaşları devlet tarafından ihmal edilmiş, ekonomisi zayıf ve kötü yönetilmiş bir ülkede bu çok normal. Ancak, durum böyle olmasaydı dahi, sonuç fazlaca değişmez, ekonomik vaatler en çekici başlıklar olurdu. Çünkü dünyanın her ülkesinde, gelir dağılımı sorunlu ve en müreffeh ülkelerde dahi çok geniş kitleler sıkıntı içinde yaşamaktalar.

ABD Başkanı Obama, sağlık güvencesi şemsiyesini dar gelirliler yönünden genişletmek üzere başlattığı “Obamacare” projesinde deyim yerindeyse yere çakıldı. Planlanan çerçevenin çok gerisinde kaldı. Hatta alay konusu oldu.
Bugün Avrupa'nın sosyal devlet olmakla övünen pek çok ülkesinde, 1960'ların rüyası bitmiş durumda. Emekli maaşları kirayı dahi karşılamıyor. Türkiye'ye gelen yaşlı Avrupalılar, sadece deniz, kum ve güneş nedeniyle değil, kur farkından yararlanarak emekli maaşlarıyla geçinebilmek için ülkemizi tercih ediyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Keşke o kadar basit ve kolay olsa… 26 Eylül 2020 | 259 Okunma Model çok net… 24 Eylül 2020 | 372 Okunma Basit bir tartışma değil… 19 Eylül 2020 | 277 Okunma Beceremedin Macron… 17 Eylül 2020 | 491 Okunma Bana dostunu söyle... 12 Eylül 2020 | 1.992 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar