Evet ekonomiyi sıçratacak...

Dün açıklanan TÜİK verilerine göre, Türkiye 2016 yılında yüzde 2.9 büyürken, son çeyrekte büyüme oranı yüzde 3.5 oldu… Yani üzerimize saldıkları tüm terör örgütleri...

Dün açıklanan TÜİK verilerine göre, Türkiye 2016 yılında yüzde 2.9 büyürken, son çeyrekte büyüme oranı yüzde 3.5 oldu…

Yani üzerimize saldıkları tüm terör örgütleri bir yana, kredi derecelendirme kuruluşları bir yana, Halk Bankası’na yapılan operasyonlar, döviz piyasasında yaptıkları kötü niyetli hareketler bir yana, Türkiye bu en zor yılında dahi teslim olmadı ve dünya ortalamasının üzerinde büyüdü.

Bu rakamlar Çin hariç tutulduğunda dünyanın pek çok ülkesini geride bırakıyor.

Bir ülke düşünün ki 15 Temmuz gibi bir işgal saldırısına uğramış, güneyinde Suriye iç savaşından kendisine yönelen tehditleri göğüslemiş, içerideki terör örgütleriyle amansız bir mücadeleye tutuşmuş, buna rağmen rekor derecede büyümeyi de başarmış.

Bu sonuçlar doğru yolda olduğumuzun ne önemli kanıtıdır.

Hatırlayalım; 2001’de Cumhurbaşkanı Necdet Sezer Ecevit’in yüzüne anayasa kitapçığını fırlattığında, piyasadan sadece dört milyar dolar çıktığı için ülke tarihinin en büyük krizine yuvarlanmıştı. Ecevit ve ortakları krizi önlemek için bazı önerilerle Sezer’in karşısına çıkmışlardı. Çünkü çift başlılık nedeniyle Cumhurbaşkanı’nın bu önlemleri kabul etmesi gerekiyordu.

Ama Sezer “olmaz” derken, Anayasa’daki 104. maddeyi, yani yürütme yetkilerini vurgulamak üzere anayasayı masaya fırlatmıştı.

İşte hâlâ bu çift başlılığı içinde barındırsa da, bu açığı kapatan Recep Tayyip Erdoğan’ın kararlı liderliğinde Türkiye kendisini üçe katladı. AK Parti hükümetleri kamu maliyesini güçlendirdi. Bankacılık sektörünü yeniden düzenledi. Büyük yatırımlarla ülkenin önü açıldı. İhracatta hedef çeşitliliği sağlanırken, ülke dört bir yandan birbirine yollar, raylarla bağlanarak ekonomik hareketlilik her anlamda desteklendi.

Nitekim 7 Şubat 2012 MİT krizinden itibaren dalga dalga gelen darbe girişimlerinde Türkiye değil dört milyar dolar, belki yüzlerce milyar dolar zarara uğratılmasına rağmen teslim olmadı.

İşte, çift başlılık, verimsizlik, darbe illetlerinden kurtulacağımız 16 Nisan halk oylamasından sonra, Türkiye daha yolun başında olduğunu tüm dünyaya gösterecektir. Son 14 yıldır “geçici” olarak algılanan bu istikrar, yeni hükümet modeli ile sistemleşecek ve kalıcı olacaktır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Keşke o kadar basit ve kolay olsa… 26 Eylül 2020 | 261 Okunma Model çok net… 24 Eylül 2020 | 372 Okunma Basit bir tartışma değil… 19 Eylül 2020 | 279 Okunma Beceremedin Macron… 17 Eylül 2020 | 492 Okunma Bana dostunu söyle... 12 Eylül 2020 | 1.993 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar