Diyanet’e neden saldırıyorlar?

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'e yönelik hareketlenmeyi neye yormalıyız? Tabanda için için pişen, sonunda patlak veren ve tartışmaya açılan bir konudan mı...

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'e yönelik hareketlenmeyi neye yormalıyız? Tabanda için için pişen, sonunda patlak veren ve tartışmaya açılan bir konudan mı bahsediyoruz? Yani hayatın olağan akışı içinde Diyanet sorunsallaştı da öyle mi gündeme geliyor?

Kimi yazarlar konuya böyleymiş gibi Diyanet'e kılıçlarını çekerek dahil olmuş ama emareler pek öyle değil. Aydın, yazar veya kanaat önderi olmak “her acurum var diyene tuzlukla koşturmak” olmamalı.

Hele Türkiye gibi henüz gündemi doğal biçimde oluşmayan, algı mühendisliklerinin siyaset kurumunu rehin almaya çalıştığı ülkelerde, fikir erbabı işini çok daha ciddiye almak durumunda. Eğer bir Lapon 2013'ün başında bu ülkeye yerleşmiş olsaydı, sadece gözlem yaparak şu üç yılda Türkiye'nin şahsına münhasır zor kimyasını anlamış olurdu.

Biliyorsunuz son fetva meselesinden önce de Diyanet İşleri Başkanı Görmez makam aracı üzerinden itibarsızlaştırılmak istenmiş, Sayın Cumhurbaşkanı da tavizsiz şekilde kuruma sahip çıkmıştı. Böyle saldırılarda, en yüksek perdeden tavır konmaz da tereddüt edilirse, operasyon amacına ulaşır. Söz konusu şahıslar değildir. Bu nedenle de Cumhurbaşkanı Sayın Görmez'e en iyisinden zırhlı bir araç tahsis etmiştir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Keşke o kadar basit ve kolay olsa… 26 Eylül 2020 | 261 Okunma Model çok net… 24 Eylül 2020 | 372 Okunma Basit bir tartışma değil… 19 Eylül 2020 | 279 Okunma Beceremedin Macron… 17 Eylül 2020 | 492 Okunma Bana dostunu söyle... 12 Eylül 2020 | 1.993 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar