Dink cinayeti: FETÖ’nün Erdoğan’ı hedef seçmesinde bir kırılma noktası

Darbeci askerlerin ifadelerinden de görüyoruz ki, FETÖ’cülerden kimse “Biz AK Parti hükümeti ve Erdoğan ile anlaştık” türünden bir şey söylemiyor. Çünkü Erdoğan, onların...

Darbeci askerlerin ifadelerinden de görüyoruz ki, FETÖ’cülerden kimse “Biz AK Parti hükümeti ve Erdoğan ile anlaştık” türünden bir şey söylemiyor.

Çünkü Erdoğan, onların kapsayabileceği, o veya bu şekilde devşirebilecekleri bir siyasi değildi. Bunu anlamak uzun sürmedi. Zaten akıllı bir kişi, Erdoğan’ı tanıdığı anda pozisyonel, korkak veya tamahkâr bir politikacı olmadığını hemen anlar.

Ama bununla da kalmamıştı. Dönemin BaşbakanıErdoğan arka arkaya gelen gözaltı dalgalarını eleştiriyor, Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un tutuklanmasına şiddetle karşı çıkıyor, Dink cinayetinde kayırılan resmi görevlileri kapsayacak şekilde soruşturma açılmasını tavsiye eden BTK raporuna da “olur” imzası atarak işleme koyuyordu.

Geçen gün 15 Temmuz Darbe Komisyonu’na ifade veren Nedim Şener’in çok önceden ifade ettiği gibi, Dink cinayeti, Erdoğan’ı hedef almalarındaki en önemli kırılmalardan birisidir. Ama zaten Dink cinayeti Ergenekon ve Balyoz soruşturmalarında gerekli iklimi yaratmak için kurgulanan bir dizi kanlı olayın da en önemli halkalarından olmuştu.

Dink ve Hıristiyanların öldürülmesi, bu faili meçhulleri sözde aydınlatmak üzere başlatılacak davalara ABD ve AB desteğini de sağlayacak, arka planda devlet kurumlarına sızmak üzere yapılacak yargı zorbalıkları kamufle edilecekti. Nitekim öyle de oldu.

Nedim Şener komisyona şöyle ifade ediyor bu durumu:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Keşke o kadar basit ve kolay olsa… 26 Eylül 2020 | 261 Okunma Model çok net… 24 Eylül 2020 | 372 Okunma Basit bir tartışma değil… 19 Eylül 2020 | 279 Okunma Beceremedin Macron… 17 Eylül 2020 | 492 Okunma Bana dostunu söyle... 12 Eylül 2020 | 1.993 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar