Dert barajı geçmek mi, özerklik ilanı mı?

Aynen yapılmak istenen bu…Bunun için düşünmeyecekleri numara, giremeyecekleri kalıp, göze almayacakları çılgınlık yok. İşte bugün bir 27 Mayıs'ı daha idrak ediyoruz. Her zaman...

Aynen yapılmak istenen bu…

Bunun için düşünmeyecekleri numara, giremeyecekleri kalıp, göze almayacakları çılgınlık yok. İşte bugün bir 27 Mayıs'ı daha idrak ediyoruz. Her zaman tartışılır; eğer Adnan Menderes bir darbe ile alaşağı edilmeseydi, demokrasimiz kesintiye uğramasaydı tarih nasıl gelişirdi diye? Eğer bu ülkenin siyasi dinamiklerine müdahale olmasa ve süreçler doğal işleseydi, muhtemelen Yeni Türkiye'yi çoktan kurmuş olurduk. 

PKK sorunu hiç olmazdı örneğin. Kürt vatandaşların sorunları da halk demokrasisi ile çözülür, mesele bu raddelere gelmezdi. Ne hazindir ki, PKK sorununu doğuran ağır pratikleri yaratan zihniyet ile HDP bugün aynı çizgide Yeni Türkiye'yi engellemek üzere Erdoğan ve Davutoğlu'nu yıkma ihalesini birlikte yürütüyorlar. 

Geçen gün New York Times'ta çıkan başyazı, Türkiye'de bugün sahneye konan senaryonun özetidir. Bu basit bir oyun değil sevgili dostlar. NYT'nin yazısının operasyon olduğu o kadar aşikar ki, paralel örgütün denediği darbenin boyutlarını artık herkes görmüşken, Hürriyet'in Mursi üzerinden Cumhurbaşkanımıza idam sehpasını göstermiş olması bu kadar sarihken, bu medya görünümlü aygıtlara “bağımsız medya” denirken, suç duyurusunda bulunan vatandaşa “hükümet taraftarı” denmiş. NYT, cümleleri daha özenli kurmuş bir Sözcü, Taraf gibi yayın yapıyor. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Keşke o kadar basit ve kolay olsa… 26 Eylül 2020 | 261 Okunma Model çok net… 24 Eylül 2020 | 372 Okunma Basit bir tartışma değil… 19 Eylül 2020 | 279 Okunma Beceremedin Macron… 17 Eylül 2020 | 492 Okunma Bana dostunu söyle... 12 Eylül 2020 | 1.993 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar