Cumhuriyet halkın kendisini yönetmesi ise...

Başbakan Binali Yıldırım’ın dün Fikirtepe Temel Atma Töreni’nde bir kez daha altını çizdiği gibi “Türkiye rejimini 1923 tarihinde seçmiştir ve bu konuda herhangi bir tartışma da...

Başbakan Binali Yıldırım’ın dün Fikirtepe Temel Atma Töreni’nde bir kez daha altını çizdiği gibi “Türkiye rejimini 1923 tarihinde seçmiştir ve bu konuda herhangi bir tartışma da yoktur.”

Esasen CHP’nin hükümet sisteminde “güçler ayrılığını tesis etme ve çift başlılığı önleme” konusundaki anayasa değişiklik teklifini bir rejim tartışmasına çevirmeye dönük stratejisi, bilakis onu siyasi bir tartışmada kullanılacak bir enstrüman olarak gördüğünü gösteriyor.

Asıl bu tür tartışmaları yersiz yere açmak ülkeye zarar veren bir tutumdur.

CHP, bunu böyle yapma yerine, kulağını PKK’dan gelen açıklamalara verse, neden PKK ve FETÖ gibi örgütlerin bu değişikliğe şiddetle karşı çıktığını, onları ipini tutanların bunu neden engellemeye çalıştığını görmeye çalışsa daha iyi etmez mi?

“Hayır” kampanyası düzenleyen, “hayır” vermeyi düşünen, “hayır” oyu verecek olan vatandaşlar veya kesimlerin asla bu örgütlerle aynı kefeye konması doğru değildir. Bu ayırımın dikkatli yapılması gerekir. Ama bu hassas ayırım, madalyonun diğer yüzünü görmemizi engellememeli.

Çünkü bu çok önemli bir veri… Türkiye’ye savaş açmış bir ittifak bu kadar kararlı bir şekilde bu reforma karşı ise, bunların Türkiye’nin rejimini, sıhhatini, demokrasisini mi önemsediğini düşüneceğiz? Böyle saçmalık olur mu? Bu ülke daha yedi ay önce hain bir işgal/darbe girişimine sahne olmuş. Bunun arkasındaki yapıların tekmili birden bu değişikliğe karşı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Keşke o kadar basit ve kolay olsa… 26 Eylül 2020 | 259 Okunma Model çok net… 24 Eylül 2020 | 372 Okunma Basit bir tartışma değil… 19 Eylül 2020 | 277 Okunma Beceremedin Macron… 17 Eylül 2020 | 491 Okunma Bana dostunu söyle... 12 Eylül 2020 | 1.992 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar