Çin’den ABD’ye... Altı günde devr-i âlem...

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçmişte pek rastlanmamış şekilde bir haftadan daha kısa bir süre içinde dünya etrafında tam bir tur atarak çok önemli ziyaretler yaptı. 10 saatlik bir uçuşla Pekin’de...

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçmişte pek rastlanmamış şekilde bir haftadan daha kısa bir süre içinde dünya etrafında tam bir tur atarak çok önemli ziyaretler yaptı. 10 saatlik bir uçuşla Pekin’de düzenlenen “Kuşak ve Yol Forumu”na katıldı ve buradan da 14 saatlik bir yolculukla Washington’a geçti. Bu dünya turu NATO zirvesi için gideceği Brüksel’de şimdilik tamamlanacak.

Bir karşılaştırma yapmak çok gerekli olmasa da, Çin ziyareti bu noktada çok daha önemli gözüküyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın deyimiyle dünyanın ekonomik merkezinin yıllık 120 kilometre hızla Doğu’ya kaydığı bir süreçte, 60 ülkeyi, 40 milyon kilometrekarelik bir alan ve 4.5 milyarlık bir nüfusu kapsayan İpek Yolu Projesi dünyada siyasi ve ekonomik dengeleri değiştirme gücüne sahip.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Yeni İpek Yolu olarak da adlandırılan bu girişimin Asya'yı, Avrupa'yı, Afrika'yı ve hatta Güney Amerika'yı birbirine bağlama hedefiyle geleceğe damga vuracağına inanıyorum. (…) Siyasi ve ekonomik alanda birbiriyle uyumlu bir sistemin tesisi, bölgemizde istikrar ve refah temelli yeni bir dönemin de kapılarını aralayacaktır” sözleri projenin Türkiye açısından temel mantığını ifade ediyordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Keşke o kadar basit ve kolay olsa… 26 Eylül 2020 | 261 Okunma Model çok net… 24 Eylül 2020 | 372 Okunma Basit bir tartışma değil… 19 Eylül 2020 | 279 Okunma Beceremedin Macron… 17 Eylül 2020 | 492 Okunma Bana dostunu söyle... 12 Eylül 2020 | 1.993 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar