Çifte standart çiftesinden nasıl korunulur? 

ABD dün itibarıyla İran’a yaptırımların tümünü yeniden uygulamaya koydu. Böylelikle Obama döneminde yapılan anlaşma da ABD yönünden tarih oldu. Buna göre 50 İran bankası ile 700 İranlı...

ABD dün itibarıyla İran’a yaptırımların tümünü yeniden uygulamaya koydu. Böylelikle Obama döneminde yapılan anlaşma da ABD yönünden tarih oldu. Buna göre 50 İran bankası ile 700 İranlı kişi ve buna ilaveten gemicilik/enerji sektöründe de 200 kişi yaptırım listesine alındı. Bu liste İran Havayolları’na ait 65 uçak ve Atom Enerjisi Kurumu gibi birçok kalemde uzayıp gidiyor. 

ABD Dışişleri’nin yaptığı açıklamaya göre Çin, Hindistan, Güney Kore, Türkiye, Tayvan, Japonya ve Yunanistan İran’a yönelik uygulamaya konan bu yaptırımlardan muaf olacaklar.

Pompeo’nun ifadesiyle bu tarihteki en kapsamlı yaptırım örneğini teşkil ediyor. 

Tabii yine ABD Dışişleri’nin “Kaşıkçı cinayetinin takip edileceği ancak bunun Suudi Arabistan ile ilişkilerin geliştirilmesine mani olmayacağı” açıklaması oldukça tezat bir şekilde İran gündeminde dikkati çekiyor. 

Böylelikle hangi ülkenin hangi kriterlere göre risk teşkil ettiği ve yaptırımlara maruz kalması gerektiğinin ö

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Keşke o kadar basit ve kolay olsa… 26 Eylül 2020 | 261 Okunma Model çok net… 24 Eylül 2020 | 372 Okunma Basit bir tartışma değil… 19 Eylül 2020 | 279 Okunma Beceremedin Macron… 17 Eylül 2020 | 492 Okunma Bana dostunu söyle... 12 Eylül 2020 | 1.993 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar