CHP neyin paniğini yaşıyor? 

Batı’nın kültür hegemonyasına maruz kalan her bölgede, her ülkede kutuplaşma ekilmiş demektir. Bu kutuplaşma o ülkenin Batıcılarının iktidarda olduklarında ve buna karşı bir alternatif ortaya...

Batı’nın kültür hegemonyasına maruz kalan her bölgede, her ülkede kutuplaşma ekilmiş demektir. Bu kutuplaşma o ülkenin Batıcılarının iktidarda olduklarında ve buna karşı bir alternatif ortaya çıkmazken uykuda bekler. Ancak, hiçbir mühendislik tam olarak kapsayıcı olamaz. Bu nedenle, hem kültürel hegemonya merkezi, hem de o merkezin yerli şubeleri hep bir tedirginlik duyarlar. 

Osmanlı ve Türkiye de bu kuraldan münezzeh değildi. Ülkemizin bir sömürge olmadığı ile övünürüzü ama, 1914 itibarıyla iki milyon kilometrekarelik bir süper gücün 784 bin kilometresini büyük bir mücadele ile kurtardığı da vakadır. 

Bundan ötürü, Menderes ve arkadaşlarının Demokrat Parti başarısı ciddi bir travmaya neden olmuştu. Öyle ki, bir daha böyle özgün bir alternatifin ortaya çıkmaması için, Menderes ve arkadaşları ibret olsun diye çok aşağılayıcı ve çok zalim bir sonla cezalandırılmıştır. 

Peki akıllı ve sorumlu bir siyasi hareket ne yapar? 

Öncellikle, son 200 yıl

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Keşke o kadar basit ve kolay olsa… 26 Eylül 2020 | 261 Okunma Model çok net… 24 Eylül 2020 | 372 Okunma Basit bir tartışma değil… 19 Eylül 2020 | 279 Okunma Beceremedin Macron… 17 Eylül 2020 | 492 Okunma Bana dostunu söyle... 12 Eylül 2020 | 1.993 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar