CHP milleti her koşulda denize dökecekmiş...

16 Nisan’daki halkoylamasında, kendi tabirleriyle “makarnacı, göbeğini kaşıyan insanlar”ın oylarına muhtaç olduklarından, eklektik, yani “seçmeci” bir strateji benimsediler. Cumhurbaşkanı...

16 Nisan’daki halkoylamasında, kendi tabirleriyle “makarnacı, göbeğini kaşıyan insanlar”ın oylarına muhtaç olduklarından, eklektik, yani “seçmeci” bir strateji benimsediler. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı seçen, oy vermese bile onun ülke liderliğini takdir eden geniş halk kesimlerinin değerleriyle kavgaya kısa süreliğine ara verdiler.

Artık Cumhurbaşkanı’na hakaret edilmeyecek, diktatör denmeyecek, milletin evini “sultanın sarayı” diye aşağılamayacak, AKP yerine AK Parti adı kullanılacaktı.

Hayır çıkana kadar tabii.

Bu arada 16 Nisan’da hayır çıkması halinde hiçbir şeyin değişmeyeceğini, Cumhurbaşkanı’nın pozisyonunu tartışmayacaklarını ifade ediyordu Kılıçdaroğlu sık sık.

Doğrusu bu sözler sürekli yalan konuşan bir zihniyet açısından okunduğunda birer itiraftı. Aslında neyi yapmayacaklarını söylerken, neyi yapmayı düşündüklerini, zaten hep öyle yapmış olduklarından çok iyi biliyorduk.

Ancak bu planın zayıf bir tarafı vardı. Sadece Kılıçdaroğlu’nun gafları, lapsusları, çarkları açısından değil, teşkilatı ve milletvekillerini öyle keskinleştirmişlerdi ki, bu yapıya bu taktiği uygulatmak olukça da zordu.

Sürekli korku ve endişe salarak siyaset yaptığını zanneden bir yapının üyelerinin bir emirle sağduyuya geçmeleri o kadar kolay olmayacaktı. Sahada kol kola verdikleri diğer örgütlü yapıların da bu hizaya gelmeleri beklenemezdi.

Aynı taktiği komisyon ve genel kurul aşamasında da sergilediler. Önce sakin durmaya çalıştılar, ancak teklif ilerlemeye başladıkça işi burun kırmaya kadar vardırdılar. Bir yandan demokrasi nutukları attılar, öte yandan teklif milletin önüne gelmesin diye her türlü çirkin yolu denediler.

Nitekim halkoylaması günü yaklaştıkça, oranların da verdiği panikle, bu seçmeci taktik pul pul dökülmeye başladı.

Geçen gün Uğur Dündar’ın Halk TV’deki şu “ünlü” programında konuşan Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, evet çıkması halinde milleti denize dökmekle tehdit etti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Keşke o kadar basit ve kolay olsa… 26 Eylül 2020 | 261 Okunma Model çok net… 24 Eylül 2020 | 372 Okunma Basit bir tartışma değil… 19 Eylül 2020 | 279 Okunma Beceremedin Macron… 17 Eylül 2020 | 492 Okunma Bana dostunu söyle... 12 Eylül 2020 | 1.993 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar