CHP kimin elinde kalacak?

Belki gözden kaçmış olabilir. Ancak sözde “sol” ve “liberal” birtakım yazar “militan demokrasi” konusunda epey kalem oynatır oldular. Bunlar “millet-halk” ayırımına giderek, milletin genel olarak...

Belki gözden kaçmış olabilir. Ancak sözde “sol” ve “liberal” birtakım yazar “militan demokrasi” konusunda epey kalem oynatır oldular. Bunlar “millet-halk” ayırımına giderek, milletin genel olarak sürü içgüdüsüyle sağ iktidarlara oy verdiklerini, ekonomik rüşvetlere kandıklarını, onların ise “nesne değil özne olan halkı” temel aldığını, ezilen sınıfları sermayeye karşı savaş vererek savunduklarını iddia ediyorlar.

Bu iddialar ile zemini döşedikten sonra, “cahil milletin” iktidar yaptığı sağ iktidarı (Erdoğan’ı), bilinçli ama dağınık halde olan halkı tahkim ederek alt edebileceklerini öne sürüyorlar. (En sofistike hali değil, ama gerçek bir bölücülük bu.)

Buraya kadar aynı ezberlerle gelen bu yazarlar, çözüm önerisinde ikiye ayrılır gibi duruyorlar. Birinci grup, son halkoylamasında yüzde 49.6 oranında “hayır” veren kitleyi, 2019 seçimlerinde siyasi olarak tahkim etmenin yollarına bakılması gerektiğini ifade ediyorlar. Diğer kısım ise, artık siyasetin dağıldığını, siyasetten bir çözüm gelemeyeceğini, bu yüzden de “halkın” demokratik öfkesinin sokağa yansıması gerektiğini söylüyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Keşke o kadar basit ve kolay olsa… 26 Eylül 2020 | 261 Okunma Model çok net… 24 Eylül 2020 | 372 Okunma Basit bir tartışma değil… 19 Eylül 2020 | 279 Okunma Beceremedin Macron… 17 Eylül 2020 | 492 Okunma Bana dostunu söyle... 12 Eylül 2020 | 1.993 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar