Bu tuzağa düşersek tarih bizi affetmez…

Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde, Amara Kültür Merkezi önünde bir canlı bomba saldırısı sonucu şu ana kadar 32 vatandaşımız hayatını yitirdi. 104 vatandaşımız da yaralandı....

Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde, Amara Kültür Merkezi önünde bir canlı bomba saldırısı sonucu şu ana kadar 32 vatandaşımız hayatını yitirdi. 104 vatandaşımız da yaralandı. Yaralı vatandaşlarımızdan 43'ü hala hastanede, 10'u ise ameliyata alındı, 9'u da yoğun bakımda.

Yüreklerimize ateş düştü. Milletimizin başı sağolsun. Böyle durumlarda insanın nutku tutuluyor. Yaşanan dehşet insanın gerçeklik sınırlarını zorluyor. Bizlere böyle oluyorsa, Allah hayatını yitirenlerin yakınlarına gani gani sabır versin.
Devlet bu hain saldırının mesullerini bulup olayı aydınlatmak için elinden geleni yapmakla yükümlüyken, siyasi partilerin, STK ve özellikle medyanın acılara sahip çıkan sorumlu / sağduyulu bir davranış sergilemeleri gerekiyor.

Saldırıya hedef olan 31 insanımız hayatını yitirdi, ama bu saldırı gerçekten tüm Türkiye'ye yapılmıştır. Aynı tesbiti Adıyaman'da PKK tarafından şehit edilen askerimiz için de ifade etmeliyiz.
Bu noktada kimliği ve aidiyetinden bağımsız olarak, ölenlere, yakınlarına sahip çıkmak, adaleti tesis etmek öncelikli vazifemiz. Herkes bu ateşe imkanı kadar su dökmekle yükümlü.

Başbakan Ahmet Davutoğlu olay sonrası hemen Ankara'ya gelerek bir kriz masası oluşturdu ve Çankaya Köşkü'nde bir basın açıklaması yaptı. Üç bakan, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik olay yerine intikal ettiler. Bölgeye gidenler arasında genel başkan yardımcıları ve bölge vekilleri de vardı.

Başbakan Davutoğlu şehit edilen askerimizin ailesini ziyaret ettikten sonra, Suruç'a geçecek, yaralıları ve aileleri ziyaret edecek.
Başbakan Davutoğlu'nun şu sözleri önemliydi…

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Keşke o kadar basit ve kolay olsa… 26 Eylül 2020 | 261 Okunma Model çok net… 24 Eylül 2020 | 372 Okunma Basit bir tartışma değil… 19 Eylül 2020 | 279 Okunma Beceremedin Macron… 17 Eylül 2020 | 492 Okunma Bana dostunu söyle... 12 Eylül 2020 | 1.993 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar