Bu şerden hayır doğar  

Kudüs’ün ABD Başkanı tarafından başkent olarak tanınması ve büyükelçiliğin Tel-Aviv’den Kudüs’e nakledileceğinin açıklanması, herhalde Ortadoğu’da şu an yapılmaması...

Kudüs’ün ABD Başkanı tarafından başkent olarak tanınması ve büyükelçiliğin Tel-Aviv’den Kudüs’e nakledileceğinin açıklanması, herhalde Ortadoğu’da şu an yapılmaması gereken en riskli, en çılgınca karardı. Ama Başkan Trump tüm uyarılara rağmen bu hamleyi yaptı. 

Başkan Trump’ın bu çılgınca kararı açıkladığı basın toplantısında ileri sürdüğünün aksine, bu karar Filistin sorununda iki devletli çözüme hiçbir yarar sağlamayacağı gibi, hemen görüldüğü üzere tansiyonu son derece artırarak bölgeyi terörize edecek bir gelişmedir. 

Bu kararın bölgeyi ateşe atmak olacağını Amerikan yönetiminin görmemesi mümkün müdür? 

Buradan bakıldığında mümkün değildir. Herkesin ABD yönetiminde ciddi parçalanmalar olduğunu söylediği bir ortamda, bunun iç siyasette sıkışan bir başkanın bireysel tercihi olduğuna mı inanmak lazım? Yoksa şu ünlü Kılıç Dansı’nda verilen mistik görüntüden sonra yaşanan gelişmelere bakıp, gizli bir planın yürürlüğe konduğu mu düşünülmeli? 

Öy

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Keşke o kadar basit ve kolay olsa… 26 Eylül 2020 | 261 Okunma Model çok net… 24 Eylül 2020 | 372 Okunma Basit bir tartışma değil… 19 Eylül 2020 | 279 Okunma Beceremedin Macron… 17 Eylül 2020 | 492 Okunma Bana dostunu söyle... 12 Eylül 2020 | 1.993 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar