Bu rahatlık nereden geliyor?

Çıkan hafta, perşembe sabahı DAİŞ militanları YPG üniformaları giymiş halde iki kamyonetle Mürşitpınar sınır kapısına yakın bir noktada bomba patlattı ve çatışmalarda 150'yi...

Çıkan hafta, perşembe sabahı DAİŞ militanları YPG üniformaları giymiş halde iki kamyonetle Mürşitpınar sınır kapısına yakın bir noktada bomba patlattı ve çatışmalarda 150'yi aşkın insan öldü. Ölenler arasında siviller vardı. Türkiye, bu saldırıyı Cumhurbaşkanı ve Başbakan düzeyinde kınadı, yaralılar Mürşitpınar Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.
Suriye'de bulunan siviller, Kürt, Arap, Türkmen veya Ezidi olsun hiç fark etmez, hepsi de bizim akrabalarımızdır. Bu menfur saldırılar bu anlamda bizler için daha da acı vericidir. Şiddetle kınıyoruz. Türkiye bu konuda üzerine düşeni yapıyor, yapmalı ve yapacak da. Lakin...
Yeni Şafak'ın dünkü manşeti Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi'nin isyanına ayrılmıştı...
Çiftçi son beş ayda Kobani/Ayn El Arab'a bin dokuzyüzyirmi yardım TIR'ı gittiğini, halen DAİŞ saldırısından kaçan 130 bin Kürt'ü konuk ettiklerini, yaralıların tedavi gördüğünü, ama buna rağmen DAİŞ'le ilişkilendirilerek “Terörist Türkiye” kampanyası yapıldığını ifade ediyordu.
PKK/HDP bu konuda 2013'ün ortalarından beri çok tehlikeli ve haksızca bir kirli propaganda kampanyası yürütüyor. Propaganda makinesi, PKK yayın organları ile kısıtlı değil; içeride ve dışarıda AK Parti karşıtı koalisyona bağlı yayın organları şuursuzca yalanlar üreterek bu işin sürek avı şeklinde sürdürüyorlar. Paralel kriptoların hepsi HDP'li olmuş durumda.
Bu operasyonun hedefi belli. Tek ve güçlü bir kampanya ile Türkiye'nin hem iç, hem de dış siyasetinde etkili bir manivela üretiyorsunuz. AK Parti ile elden kaçan Türkiye kontrolünü, medya, STK ve siyasi partilerle yeniden elde etmeye çalışıyorsunuz. Suriye'deki trajik durum bunun için sonsuz imkan yaratıyor.
Seçim sürecinde ittifak bu ana hatta ilerledi, işbölümü yaptı. Suriye üzerinden ülke siyasetini, istikrarlı ekonomisini ve toplumsal barışı hedef alındı. Amaç AK Parti'nin en büyük gücü olan muhafazakar kitle desteğini parçalamaktı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Keşke o kadar basit ve kolay olsa… 26 Eylül 2020 | 261 Okunma Model çok net… 24 Eylül 2020 | 372 Okunma Basit bir tartışma değil… 19 Eylül 2020 | 279 Okunma Beceremedin Macron… 17 Eylül 2020 | 492 Okunma Bana dostunu söyle... 12 Eylül 2020 | 1.993 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar