Beş benzemezler neyi hedefliyor? 

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi 24 Haziran seçimlerinden sonra oluşacak hükümet ve parlamentonun beş yıllık görev süresinde ilk kez uygulanacak ve kurumsallaşacak. Bu açıdan çok önemli bir...

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi 24 Haziran seçimlerinden sonra oluşacak hükümet ve parlamentonun beş yıllık görev süresinde ilk kez uygulanacak ve kurumsallaşacak. Bu açıdan çok önemli bir seçim yaşayacağız. 150 yıllık yönetim krizini çözmek üzere çok önemli bir fırsat yakaladık. İlk kez hedefe bu kadar yaklaşıyoruz. Çifte başlılıktan kurtulmuş, vesayete kapatılarak tamamen millet iradesine teslim edilmiş, istikrarlı, hızlı bir yönetim sistemi Türkiye için olmazsa olmaz bir şart görünüyor. 

CHP ve beş benzemezler ittifakı kampanyalarında bunu nasıl anlatacaklar bilemiyorum ama seçimleri kazanmaları halinde Türkiye’yi eski haline çevirmeyi vaat edecekler. Yani halkın evet dediği 16 Nisan referandumunu geçersiz kılıp, belki de Cumhurbaşkanı’nı seçme hakkını milletten geri almayı hedefleyecekler. 

Yani değerli seçmenler bu seçimlerde oy kullanırken, sadece ülkeyi yönetmek için 5 yıl vize vermeyecek, eski ve yeni Türkiye’yi de oyluyor olacaklar. 

Hiçbir se

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Keşke o kadar basit ve kolay olsa… 26 Eylül 2020 | 259 Okunma Model çok net… 24 Eylül 2020 | 372 Okunma Basit bir tartışma değil… 19 Eylül 2020 | 277 Okunma Beceremedin Macron… 17 Eylül 2020 | 491 Okunma Bana dostunu söyle... 12 Eylül 2020 | 1.992 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar