Bahçeli anahtarı kilidin içinde kırdı

MHP lideri Devlet Bahçeli HDP'ye iki bakanlık verdi ama kendi genel başkan yardımcısı Tuğrul Türkeş'ten bir bakanlığı esirgedi.Latife bir yana, Bahçeli'nin bu tavrının MHP camiası içinde de ciddi tepkiye...

MHP lideri Devlet Bahçeli HDP'ye iki bakanlık verdi ama kendi genel başkan yardımcısı Tuğrul Türkeş'ten bir bakanlığı esirgedi.
Latife bir yana, Bahçeli'nin bu tavrının MHP camiası içinde de ciddi tepkiye neden olduğu aşikar. Türkeş herhangi birisi değil. Cumhurbaşkanlığına adaylığını koyan Sadi Somuncuoğlu gibi Meclis'te köşeye sıkıştırabileceğiniz veya bir dinlenme tesisinde Ümit Özdağ gibi dövdüreceğiniz bir kişi ise hiç değil.

Tuğrul Türkeş, MHP'nin kurucusu Alparslan Türkeş'in oğlu.
Faydacı, fırsatçı siyasetsizliğin Devlet Bahçeli'ye bu kadar kısa bir sürede bu kadar irtifa kaybettireceği herhalde beklenmiyordu.
Seçim sonuçları, MHP'nin kilit parti olacağını gösteriyordu.
Aslında Bahçeli'nin kritik zamanlardaki tercihleri ile bu rolü olumlu yönde kullanabileceği de umuluyordu.
Ama kilidi anahtarın içinde kırdı Devlet Bey…
Kritik bir role sahip olmayı kibire dönüştürdü ve efelenmeye başladı.

Seçim henüz tamamlanmışken ekran karşısında verdiği ilk beyanat, ülkenin geleceğini ve şu an içinde bulunduğu durumu iyi tahlil eden, sorumlu bir siyasetçi gibi değil, kendi faydasını düşünen fırsatçı, korkak bir profili ortaya koyuyordu.
“Diğer partiler koalisyon yapsın, olmazsa erken seçime gideriz hodri meydan” dedi. Gelinen noktada seçimi engellemek için de elinden geleni yaptı. Ülkenin cumhurbaşkanına, ailesini işin içine katarak, “Ver Bilal'i, al iktidarı” türünden seviyesiz yaklaşımlarda bulundu. Onu Nazilere, Stalin'e, Hitler'e benzetti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Keşke o kadar basit ve kolay olsa… 26 Eylül 2020 | 261 Okunma Model çok net… 24 Eylül 2020 | 372 Okunma Basit bir tartışma değil… 19 Eylül 2020 | 279 Okunma Beceremedin Macron… 17 Eylül 2020 | 492 Okunma Bana dostunu söyle... 12 Eylül 2020 | 1.993 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar