Avrupa “hayır” kampanyasına başladı...

Birkaç gün önce Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Avrupa Konseyi’nde bir dizi temasta bulunmak üzere Fransa’nın Strasburg şehrine gitmişti. Orada bu temasların ardından Türklerle buluştu ve sonrasında da...

Birkaç gün önce Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Avrupa Konseyi’nde bir dizi temasta bulunmak üzere Fransa’nın Strasburg şehrine gitmişti. Orada bu temasların ardından Türklerle buluştu ve sonrasında da Almanya’ya geçti. Burada da Türkiyeli vatandaşlarımızla bir toplantı tertip edilmişti ancak maalesef Adalet Bakanı Bozdağ’ın konuşmasına müsaade edilmedi ve toplantı iptal edildi.

Bakan Bozdağ ile ayağının tozuyla geldiği Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği “Gençlerin Gözüyle Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Sempozyumu”nda yan yana geldik. Kendisi burada yaptığı konuşmada da bu yasağı sert şekilde eleştirdi. Çünkü Alman makamlarının bu tavrı kabul edilebilecek gibi değildi, yeni de değildi. Bozdağ’ın ifadesiyle Almanya kendisine yeni Berlin Duvarları örüyordu ve bundan en çok kendisi zarar görecekti.

Avusturya ve Almanya gibi ülkelerin birtakım sudan gerekçelerle ifade özgürlüğünü bakan ve hatta Cumhurbaşkanımız düzeyinde engellemesi demokrasiyle doğrudan çatışan bir durumdur. Ama bunu Avrupalı ülkeler yaptığında hiçbir anlamlı itiraz gelmemekte.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Keşke o kadar basit ve kolay olsa… 26 Eylül 2020 | 261 Okunma Model çok net… 24 Eylül 2020 | 372 Okunma Basit bir tartışma değil… 19 Eylül 2020 | 279 Okunma Beceremedin Macron… 17 Eylül 2020 | 492 Okunma Bana dostunu söyle... 12 Eylül 2020 | 1.993 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar