Asimetrik ilişki ile işbirliğinin farkı… 

Avrupa Birliği ile son dönemde bir yakınlaşmanın, ilişkilerde bir yumuşamanın başladığı ortada. Bunun nedenini sorguladığımızda, bir sene öncesi ile şartlar bakımından bir değişiklik...

Avrupa Birliği ile son dönemde bir yakınlaşmanın, ilişkilerde bir yumuşamanın başladığı ortada. Bunun nedenini sorguladığımızda, bir sene öncesi ile şartlar bakımından bir değişiklik olmadığını görüyoruz. Evet, OHAL kalkmıştır ama, herhalde kimse tek başına bu gelişmenin yeterli olduğunu düşünmez. Geriye ise real politik ve dönemsel şartlar kalmaktadır. 

Şüphesiz 15 Temmuz’da rezil bir tutum sergileyen AB’nin Türkiye-ABD restleşmesinde Türkiye’den yana tutum alması ilkesellik ve hakkaniyetin ağır basması şeklinde yorumlanamaz.

ABD daha evvel AB’ye ekonomik ve siyasi saldırı başlattığı için ve İran konusunda ABD ile aynı çuvala girmek istenmediğinden Türkiye’yi yanlarına çekmek istemişlerdir. 

Şimdi böylesine oynak ve değişken şartlarda, Türkiye’nin çakılı bir siyaset yürütmesini bekleyenler yanıldıklarını kabul ederler mi acaba? 

Mesela önümüzdeki BM Zirvesi’nde veya başka bir ko

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Keşke o kadar basit ve kolay olsa… 26 Eylül 2020 | 261 Okunma Model çok net… 24 Eylül 2020 | 372 Okunma Basit bir tartışma değil… 19 Eylül 2020 | 279 Okunma Beceremedin Macron… 17 Eylül 2020 | 492 Okunma Bana dostunu söyle... 12 Eylül 2020 | 1.993 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar