Anayasa değişikliğinin gölgesi bile CHP’ye yetti...

Hayır cephesinde farklı kesimlerin nasıl ve neden aynı yerde tahkim olduklarını, bunların amaçlarının ne olduğunu milletimizin büyük kısmının farkında olduğunu görüyoruz. Benim gözlemlerime...

Hayır cephesinde farklı kesimlerin nasıl ve neden aynı yerde tahkim olduklarını, bunların amaçlarının ne olduğunu milletimizin büyük kısmının farkında olduğunu görüyoruz.

Benim gözlemlerime göre, hayır vermeye eğilimli vatandaşlar da, PKK’nın, FETÖ’nün neden canhıraş şekilde hayır kampanyası yaptığını anlamaya, anayasa değişikliği teklifi ile ilgisini çözmeye çalışıyorlar.

Eğer PKK sözde liderleri “Evet çıkarsa biz biteriz”diyorsa, bu vatandaş için önemli bir işarettir ve CHP’li, MHP’li, HDP’li seçmenlerimizin bunu dikkatle izlediğini, hassasiyet gösterdiklerini görmek gerekir.

Öte yandan, HDP ile neredeyse özdeşleşen CHP’nin, halkoylamasında muhafazakâr vatandaşlardan destek alma mecburiyetinde olması nedeniyle, önce yaratıp, sonra mesuliyeti Erdoğan’a yıktıkları “kutuplaşma” söylem ve eylemlerini geri çekmeye çalıştıklarını görüyoruz.

15 yıldır aşağılama amacıyla kullandıkları “AKP” yerine “şimdilik” “AK Parti” tanımına geçtiklerini, tasarıyı AYM’ye götürmekten (Oysa komisyon ve Genel Kurul süreçlerinde AYM için kanıt üretmek adına kendilerini paralamışlardı) vazgeçmelerini, Taksim’e cami meselesine, TSK’da başörtüsü serbestisine hiç girmediklerini, tek sermayeleri olan Erdoğan düşmanlığını yine şimdilik bir kenara bırakmaya çalıştıklarını izliyoruz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Keşke o kadar basit ve kolay olsa… 26 Eylül 2020 | 259 Okunma Model çok net… 24 Eylül 2020 | 372 Okunma Basit bir tartışma değil… 19 Eylül 2020 | 277 Okunma Beceremedin Macron… 17 Eylül 2020 | 491 Okunma Bana dostunu söyle... 12 Eylül 2020 | 1.992 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar