Ana muhafetin siyasi iradesi var mı? 

Bugün başlayan hafta yüksek olasılıkla yine çok heyecanlı olacak ve çok hızlı geçecek. Tabii tüm bu heyecanın demokratik coşku içinde olmasını, araya siyaset dışı yöntem ve...

Bugün başlayan hafta yüksek olasılıkla yine çok heyecanlı olacak ve çok hızlı geçecek. Tabii tüm bu heyecanın demokratik coşku içinde olmasını, araya siyaset dışı yöntem ve müdahalelerin karışmamasını diliyoruz. Siyaset dışı olmayan her meşru arayış demokrasi kurallarının içindedir. Kimin kiminle ittifak yapacağı, hangi çizgide ve arayışta olacağı kendi bilecekleri işlerdir. Ama tabii, meşru arayışlar da millet karşısında, gönlünde ve rasyonalitesinde yeri yoksa, yenilgiye mahkumdur. 

Peki seçimlerin partiler açısından anlamı nedir? Amaç iktidarı devralmak mı, yoksa varolan iktidarı devirmek mi olmalıdır? Her ikisinin de aynı duruma denk geldiğini ifade edenler olacaktır. 

Oysa pek öyle değil. Muhalefet partileri, hele hele ana muhalefet partisi iktidarı devralmayı hedefler. Ülkeyi yönetmek için iştah ve istek duyarlar. Zaten varoluş amaçları da bu olmalıdır. 

Ancak bizimkiler, AK Parti ve Erdoğan söz

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Keşke o kadar basit ve kolay olsa… 26 Eylül 2020 | 259 Okunma Model çok net… 24 Eylül 2020 | 372 Okunma Basit bir tartışma değil… 19 Eylül 2020 | 277 Okunma Beceremedin Macron… 17 Eylül 2020 | 491 Okunma Bana dostunu söyle... 12 Eylül 2020 | 1.992 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar