AGİ, Abidik Gubidik İttifakı… 

Sanırım sizler gibi, ben de o tabloyu görünce, sevinç değil büyük bir üzüntü hissettim. Bu hamlenin bir şansı olduğunu düşünmüyorum; konu bunlarla ilgili değil. 15 CHP milletvekili, birlikte...

Sanırım sizler gibi, ben de o tabloyu görünce, sevinç değil büyük bir üzüntü hissettim. Bu hamlenin bir şansı olduğunu düşünmüyorum; konu bunlarla ilgili değil. 15 CHP milletvekili, birlikte parlamentoda görev yaptığımız, selamlaştığımız, sohbet ettiğimiz arkadaşlarımız, grup başkanvekilleri ve parti sözcüsünün yanında, kurbanlık koyun gibi, gözler yerde, mahcup bir yüz ifadesiyle İP’ye kiralandıklarının açıklamasını dinliyorlardı. 

Siyaset asla bu hallere düşmemeli, milletvekillerinin onurlarıyla oynanmamalı, korkutarak veya ödüllendirme vaatleriyle asla baskı altına almamalı. 

Tabii bu söz konusu 15 milletvekili adına konuşma kibrine sahip değilim. Onlar mutlaka bunu savunacak, yaptıklarının tarihi bir kahramanlık olduğunu söyleyecek, belki buna inanmış da olabileceklerdir. 

Ancak en doğrusunu yine tarih yazacak, bu hadise ikinci Güneş Motel vakası gibi, bir skandal olarak nesilden nesile anlatılacaktır. Benim öngörüm budur. 

Dünkü yazımda -

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Keşke o kadar basit ve kolay olsa… 26 Eylül 2020 | 259 Okunma Model çok net… 24 Eylül 2020 | 372 Okunma Basit bir tartışma değil… 19 Eylül 2020 | 277 Okunma Beceremedin Macron… 17 Eylül 2020 | 491 Okunma Bana dostunu söyle... 12 Eylül 2020 | 1.992 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar