Demokrasinin seçenekleri çoğaldı 

Önümüzdeki dönemde, seçim sathına girildikçe referandum sürecinde yaşadığımıza benzer ve oldukça sorunlu bulduğum bir propaganda sürecine tanık olacağız. Sorunlu bulduğum tarz ise...

Önümüzdeki dönemde, seçim sathına girildikçe referandum sürecinde yaşadığımıza benzer ve oldukça sorunlu bulduğum bir propaganda sürecine tanık olacağız. Sorunlu bulduğum tarz ise, CHP’nin olgunun kendisine bağlı kalmayarak, vatandaşın bilgilenmesine değil, kafasının karışmasına, endişelerinin artmasına dönük bir dezenformasyon taktiğini benimsemesi. 

Nasıl ki referandum sürecinde “rejim elden gidiyor”, “diktatörlük geliyor”, “Meclis kapanıyor” gibi iftiraların etrafında dönüldüyse, bu sefer de “sopalı seçim”, “mühürsüz seçim”, “kirli ittifak” gibi vatandaşların aklına değil, korkularına hitap edecek bir dilden medet umacaklar. 

“İttifak yasası” diye bilinen, gerçekte ise sadece ittifak değil, seçimleri düzenleyen birçok kanunda reform yapan düzenlemeyi bu propaganda sürecinin merkezinde tutacaklar. O zaman “iddialara” tekrar bir bakalım. 

“Mühürsüz seçim” sloganı baştan yanlış. Bunu onlar da biliyorlar. Taklit edilmesi imkânsız, kâğıdın üretim aşamasın

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Keşke o kadar basit ve kolay olsa… 26 Eylül 2020 | 261 Okunma Model çok net… 24 Eylül 2020 | 372 Okunma Basit bir tartışma değil… 19 Eylül 2020 | 279 Okunma Beceremedin Macron… 17 Eylül 2020 | 492 Okunma Bana dostunu söyle... 12 Eylül 2020 | 1.993 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar