Türkiye ve Rusya bir provokasyonu daha atlattı...  

Türkiye-Rusya ilişkilerinde yeni bir provokasyonun aşıldığı net.  Cumhurbaşkanı Erdoğan ile son görüşmesinden sonra basına konuşan Rusya Devlet Başkanı Putin şöyle diyordu: “Rus...

Türkiye-Rusya ilişkilerinde yeni bir provokasyonun aşıldığı net. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile son görüşmesinden sonra basına konuşan Rusya Devlet Başkanı Putin şöyle diyordu: “Rus üssüne saldıranların kim olduğunu biliyoruz ve bu Türkiye değil. Türkiye ile ittifakımızı hedef alan provokasyonların arkasında kimlerin olduğunu biliyoruz.” 

Cumhurbaşkanı Erdoğan da Putin’den İdlib ve Doğu Guta’ya dönük rejim saldırılarının durdurulması için ağırlığını koymasını istedi. Muhtarlar toplantısında ise ABD’ye sert mesajlar göndererek “Sabrımız azalıyor, Fırat Kalkanı Harekatı’yla attığımız adımı tüm sınırlarımız boyunca genişletecek güce ve iradeye sahibiz” dedi. 

Son provokasyonla hedeflenenin bir taşla birkaç kuş vurmak olduğu ortada. Hem Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkileri bozmak, hem de milyonluk göçler başlatarak Ankara’nın sınır hattındaki terör koridoruna engel olmasını önlemek... Tabii bu hedefler arasında 2019 seçimlerini etkilemek de var. 

A

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Keşke o kadar basit ve kolay olsa… 26 Eylül 2020 | 261 Okunma Model çok net… 24 Eylül 2020 | 372 Okunma Basit bir tartışma değil… 19 Eylül 2020 | 279 Okunma Beceremedin Macron… 17 Eylül 2020 | 492 Okunma Bana dostunu söyle... 12 Eylül 2020 | 1.993 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar