Kendi muhalefetini yapan ilk iktidar; AK Parti... 

Her şeyi kategorik olarak reddeden, her şeyi bir rejim meselesi haline getiren, millete hizmeti unutmuş, sırtını dönmüş bir ana muhalefet gerçekliğinde, iktidar kendi eleştirisini de kendisi yapmak durumunda. Çünkü...

Her şeyi kategorik olarak reddeden, her şeyi bir rejim meselesi haline getiren, millete hizmeti unutmuş, sırtını dönmüş bir ana muhalefet gerçekliğinde, iktidar kendi eleştirisini de kendisi yapmak durumunda. Çünkü eleştiri ve muhasebe, insanların da, kurumların da başarısı ve sağlığı için olmazsa olmaz bir müessesedir. 

Ancak bu müessese Türkiye’de hiçbir zaman sağlıklı işleyemedi. Çünkü devletin ve toplumun kimyası ile oynanmış, kendisine dışarıdan çatışmalı gündemler dayatılmıştı. 

Toplumumuzun her şeye rağmen sağduyulu ve vatanını gözeten tavırları sayesinde zarar görülse bile, ülkenin bütünlüğüne dönük emeller başarılı olmadı. Ama unutmayalım ki, 1980 öncesinde bu ülkede aynı silahlarla kardeş kardeşi vuruyordu. PKK terörü bundan ayrı bir hikayenin parçası değil. Çorum, Maraş ve Sivas olayları da, faili meçhul siyasi cinayetler de öyle. Son olarak da FETÖ ile tüm ülkeyi işgal etmeye gelmediler mi? 

İşte eleştirinin önemi de burada ortaya çıkıyor. S

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Keşke o kadar basit ve kolay olsa… 26 Eylül 2020 | 261 Okunma Model çok net… 24 Eylül 2020 | 372 Okunma Basit bir tartışma değil… 19 Eylül 2020 | 279 Okunma Beceremedin Macron… 17 Eylül 2020 | 492 Okunma Bana dostunu söyle... 12 Eylül 2020 | 1.993 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar