FT hiç memnun kalmamış 

Financial Times gazetesinin dün yayımladığı haberde ABD ile yaşanan vize krizinde “Eğer uygun bir şekilde ele alınsaydı bir haftalık bir mini kriz olacaktı” iddiası yer aldı. Tabii uygun davranmayan taraf...

Financial Times gazetesinin dün yayımladığı haberde ABD ile yaşanan vize krizinde “Eğer uygun bir şekilde ele alınsaydı bir haftalık bir mini kriz olacaktı” iddiası yer aldı. Tabii uygun davranmayan taraf Türkiye/Erdoğan idi. Cumhurbaşkanı diplomatların şipşak halledecekleri mini minnoş krizcikleri devasa hale getiriyor, krizler derinleşiyordu. 

Sanki Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye’de yürütmenin başı değilmiş, bir başka ülkenin içişlerine karışıyormuş gibi, sinsice bile değil, açıkça ve son derece zayıf bir biçimde bir tür nifak yaratılmaya çalışılıyordu. 

Bunlar Türkiye’nin ne denli doğru bir yolda olduğunu gösteren işaretlerdir. 

Yani siz, diplomatik koruma içinde yer almayan, kayıt dışı bir konsolosluk görevlisi için meşru bir yargı süreci yürüteceksiniz ama ABD buna tepki olarak bütün Türkiye vatandaşlarını cezalandıran devasa bir harekette bulunacak ve siz de bunu yutup içişlerinize müdahale anlamına gelecek tavizler vereceksiniz. 

Burada

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Keşke o kadar basit ve kolay olsa… 26 Eylül 2020 | 261 Okunma Model çok net… 24 Eylül 2020 | 372 Okunma Basit bir tartışma değil… 19 Eylül 2020 | 279 Okunma Beceremedin Macron… 17 Eylül 2020 | 492 Okunma Bana dostunu söyle... 12 Eylül 2020 | 1.993 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar