New York’ta lider var...  

“Yüzümüzün ve gözlerimizin rengi ne olursa olsun, gözyaşlarımızın aynı olduğunu hatırlatmak istiyorum. Sizleri dünyanın farklı köşelerinde akan gözyaşlarını dindirmek amacıyla...

“Yüzümüzün ve gözlerimizin rengi ne olursa olsun, gözyaşlarımızın aynı olduğunu hatırlatmak istiyorum. Sizleri dünyanın farklı köşelerinde akan gözyaşlarını dindirmek amacıyla bir an evvel harekete geçmeye çağırıyorum.” 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler 72. Genel Kurul görüşmelerinde sarf ettiği bu sözler zirvede tarihe damga vuran en etkili cümleler oldu. 

Erdoğan 2. Dünya Savaşı şartlarında kurulan BM Genel Kurulu’nun yapısının değişmesi gerektiğini ifade ederken “Dünya beşten büyüktür” sözünü BM kürsüsünden tekrarladı. Eğer bu yapı değişmezse insani trajedilere ve zulümlere engel olunamayacağını hatırlattı. 

Erdoğan Suriye gibi Arakan’daki zulmü zirveye taşıyan öncü lider olarak buradaki trajedinin engellenmemesi halinde insanlığın yeni bir utançla yüz yüze kalacağı konusunda uyarı yaptı. 

ABD Başkanı Trump BM’nin yapısının değişmesi gerektiğini teyit ederken, Türkiye’ye mülteciler konusunda teşekkür etti. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Keşke o kadar basit ve kolay olsa… 26 Eylül 2020 | 261 Okunma Model çok net… 24 Eylül 2020 | 372 Okunma Basit bir tartışma değil… 19 Eylül 2020 | 279 Okunma Beceremedin Macron… 17 Eylül 2020 | 492 Okunma Bana dostunu söyle... 12 Eylül 2020 | 1.993 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar