Yeni bir dönemin arifesinde...

AK Parti, ülke adına çok kritik bir halkoylaması neticesinde hemen yürürlüğe giren üç maddeden birisi olan cumhurbaşkanlarının partileriyle olan ilişkisini yasaklayan uygulamanın kalkmasıyla liderinin genel...

AK Parti, ülke adına çok kritik bir halkoylaması neticesinde hemen yürürlüğe giren üç maddeden birisi olan cumhurbaşkanlarının partileriyle olan ilişkisini yasaklayan uygulamanın kalkmasıyla liderinin genel başkanlığını oylayacağı 3. Olağanüstü Kongresi’ni bu pazar günü gerçekleştiriyor.

Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki parti, son on beş yılda Türkiye’de inanılması güç başarılara imza attı. Bu başarılar, mali güçsüzlüğe, terör tehdidine, vesayet hamlelerine rağmen gerçekleştirildi.

Ancak, tam da bu başarıların verdiği rahatsızlık ve ülkenin gittikçe bağımsız hareket etme kabiliyetinin gelişmesi nedeniyledir ki, 2013 yılında farklı bir sürece sokulmak istendik.

Gerçi Şubat 2012 tarihinde MİT kriziyle bir hamle yapılmıştı ama dönemin Başbakanı Erdoğan’ın olağanüstü hamleleriyle bu darbe atlatılmıştı. 2011 yılı itibarıyla Gülen hareketinin “Erdoğan’ın ipini çekmeye karar verdiği” itirafçı ifadelerine de yansıdı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Keşke o kadar basit ve kolay olsa… 26 Eylül 2020 | 259 Okunma Model çok net… 24 Eylül 2020 | 372 Okunma Basit bir tartışma değil… 19 Eylül 2020 | 277 Okunma Beceremedin Macron… 17 Eylül 2020 | 491 Okunma Bana dostunu söyle... 12 Eylül 2020 | 1.992 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar