15 Temmuz’un kazananları: Yerli ve milli liderler…

15 Temmuz, hayatın doğal akışı içinde küçük bir sapma veya sıradan bir değişiklik değil, bir halk ihtilalidir. Onu yok saymak beyhude bir çabadır. 14 Temmuz’u özleyenler boşuna hayal kuruyorlar. Bu...

15 Temmuz, hayatın doğal akışı içinde küçük bir sapma veya sıradan bir değişiklik değil, bir halk ihtilalidir. Onu yok saymak beyhude bir çabadır.

14 Temmuz’u özleyenler boşuna hayal kuruyorlar.

Bu yeni dönemin kodları “yerli ve millidir”. Bu kodlar siyaset üstüdür ve Yeni Türkiye’nin karakteridir. Bu kodlarla millet iradesine dayalı güçlü bir demokrasi ve devlet inşasının, siyaset-toplum, halk-devlet, ülke-dünya ilişkilerinde devrimci bir değişimin fitili ateşlenmiştir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan zaten bu durumun mimarıydı ve 15 Temmuz ruhunun önderliğini yapması normal. Bununla birlikte bu süreçte onun 79 milyonluk Türkiye’nin ülke liderliği teyit edildi. Hatta sınırlardan taştı, dünyadaki değişim ihtiyacının güçlü sesi oldu.

Ancak parlamento düzeyinde 15 Temmuz ruhuna uygun davranacak aktörlerin oynayacağı roller de çok önemli.

Bu manada 15 Temmuz’un en önemli kazanımlarından birisi Başbakan Binali Yıldırım’dır.

Tam bir “yerli ve milli” profil çizen, 15 Temmuz’da kıl payı ölümden dönmüş ama geri adım atmamış, sinmemiş, “ölümüne” işgale meydan okumuş, millet iradesine sahip çıkmış bir Başbakan profili, bugün Türkiye’nin en çok ihtiyacı olan boşluğu doldurmaktadır.Pozisyonel/kadrocu siyaseti elinin tersiyle iterek, “yarın için bugün ödenmesi gereken bedellere” talip olmak, çok çalışmak, Cumhurbaşkanı ile sırt sırta vererek bir yandan ittifak halindeki terör örgütleriyle mücadele ederken, başta ekonomik alanda yapılan ayak oyunlarına dönük hamleler geliştirmek açısından Binali Bey gerçekten Türkiye için büyük bir şanstır.

Halkın 15 Temmuz’da verdiği mesajı anlamak adına bir diğer kazanım ise MHP lideri Devlet Bahçeli’dir. Kendi sözleriyle “FETÖ’ye kurşun asker olmak için sıraya girmek” yerine, milleti ve ülkesi için hangi bedel olursa olsun ödemeye hazır bir duruş sergileyen Bahçeli, ülke üzerinde ameliyat yapma niyetindeki güruhun da hedef oluyor. Oysa Bahçeli ne siyasi bir pozisyon alıyor, ne de hükümet ile sıradan siyasi bir ittifaka girmiş durumda. İkinci Kurtuluş Savaşı verdiğimiz bu günlerde, sorumlu, yerli ve milli bir lidere ne yakışıyorsa onu yapıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Keşke o kadar basit ve kolay olsa… 26 Eylül 2020 | 261 Okunma Model çok net… 24 Eylül 2020 | 372 Okunma Basit bir tartışma değil… 19 Eylül 2020 | 279 Okunma Beceremedin Macron… 17 Eylül 2020 | 492 Okunma Bana dostunu söyle... 12 Eylül 2020 | 1.993 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar