100 yıl önce 100 yıl sonra

Millet olarak bir stres testinden geçtiğimiz doğrudur. 15 Temmuz’da dünyada ilk kez yaşanan kahpece bir işgal girişimine karşı bu testi aziz milletimiz başarıyla geçti. Bu nedenledir ki, arkasından tüm terör...

Millet olarak bir stres testinden geçtiğimiz doğrudur. 15 Temmuz’da dünyada ilk kez yaşanan kahpece bir işgal girişimine karşı bu testi aziz milletimiz başarıyla geçti. Bu nedenledir ki, arkasından tüm terör örgütleriyle gelmeye başladılar. Bunu öngören Cumhurbaşkanımız “Topunuz birden gelin” demişti. Demişti, çünkü geleceklerdi ve geri adım atmayacağımızı bilmeleri gerekiyordu.

Atmayacağız da…

Yaşadıklarımızı Türkiye’nin iç işlerinden mürekkep bir hadise olarak görenler olabilir. Öyle değil. Dünya şu anda kuralsız ve ara bir dönem yaşıyor. 1990’larda bozulan dünya düzeni yerine yenisi konmuş değil.

Türkiye 15 Temmuz’da düşseydi, bu yeni düzen küreselcilerin planlaması uyarınca kurulmuş olacaktı. Türkiye bir iç savaştan geçirilecek, tıpkı Suriye ve Irak’ta olduğu gibi, BM’ye üye olacak yeni uydu devletler meydana getirilecekti. Kaynakları tek merkezin emrine verecek şekilde ve düşük yoğunluklu iç savaşlarla idare edilen bir dünya karşımıza çıkacaktı. Bu iç savaşlar mezhep ve etnik temelli olacaktı.

Trump’ın kısa süre sonra ABD’yi nasıl bir çizgiye oturtacağını göreceğiz. Ancak Obama-Clintonkliğinin seçimi kaybetmesiyle ABD sathında da en ciddi yenilgilerinden birisini aldılar.

Türkiye’nin bu sürecin karakterini iyi okuması ve içeride güçlerini tahkim etmesi gerekiyor. Türkiye’de mezhepsel, etnik ve yaşam biçimlerine dönük fay hatları yaratmak, bu fay hatlarını harekete geçirmek ana hedefleri. Bunu başaramayacaklar. Ancak bu başaramama durumunu aynı zamanda bir fırsat olarak görmemiz lazım. “Neyin fırsatı” diye sorabilirsiniz.

Kendimize, tarihimize ve bugünümüze nesnel, özgüvenli, çoğulcu bir bakış açısı geliştirmek, üst kimliğin geçmişte aldığı tahribatları gidermek ve güne/geleceğe/sahaya uygun şekilde onu inşa etmek için bu acı günler bir fırsatı da ima ediyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Keşke o kadar basit ve kolay olsa… 26 Eylül 2020 | 261 Okunma Model çok net… 24 Eylül 2020 | 372 Okunma Basit bir tartışma değil… 19 Eylül 2020 | 279 Okunma Beceremedin Macron… 17 Eylül 2020 | 492 Okunma Bana dostunu söyle... 12 Eylül 2020 | 1.993 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar