“Yüzleşmeden olmaz” kaçamağı

Baharla beraber, çiçeklerin goncalandığı, böceklerin havalandığı günleri yaşıyoruz. Şehirliler parkalarda, köylüler kırlarda dolaşırken havanın tadını almaya, ciğerlerine bayram...

Baharla beraber, çiçeklerin goncalandığı, böceklerin havalandığı günleri yaşıyoruz. Şehirliler parkalarda, köylüler kırlarda dolaşırken havanın tadını almaya, ciğerlerine bayram yaptırmaya çalışırlar.
Yürürlerken çiçeklere basmamaya, çukurlara düşmemeye dikkat ederler. Geçen seneyi veya gelecek seneyi değil, o anı yaşamaya dikkat ederler. Yemek yerken de, su içerken de hep yaşadığımız anı ayakta tutmaya çalışırız. Zamanımızı, anımızı değerlendirebilirsek geleceğe olan borcumuzu da ödemiş oluruz, yatırımımızı yapmış oluruz. İlerde rahat yaşarım diyerek yemeden, içmeden kısarak, şehir dışında briketten gecekondu yapan, otuz yıl çamur yollarda gidip gelen, elektriksiz evde yılarca ömür geçiren adamlar vardır.

Ellisine gelmiş, emekli olmuş, kendi yerine oğlunu işçi olarak vermiş, tam rahat edeceği anda doktoru ona şeker, tansiyon, kolesterolün var diyerek istediği ve sevdiği bütün yiyecekleri yasaklaması sebebiyle yaşlılığında da mahrumiyete mahkûm olması vardır. Yaşadığı zamanı değil de bütün hayatını geleceğin hayaliyle geçirenler, aslında çocuklarını da kendi hayalhanelerinin mahkûmu, mahpusu yaparlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Helalı haram, haramı helal yapmayalım 27 Aralık 2017 | 398 Okunma Dev zülf’ü-yardan değil Zülfikardan anlar 26 Aralık 2017 | 225 Okunma Hayvanlar da ümmettir 25 Aralık 2017 | 159 Okunma Haramla hareme gidilmez 22 Aralık 2017 | 228 Okunma “Eski dost düşman olmaz” 21 Aralık 2017 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar