Şeytana cennetin yolu sorulmaz

Enes bin Malik (Allah ondan razı olsun), arkadaşlarına Sevgili Peygamberimizin Hadislerini rivayet edermiş. Arkadaşları ise ezberledikleri o hadislerdi anlamada tereddüde düştüklerinde Hasan-i Basri merhuma...

Enes bin Malik (Allah ondan razı olsun), arkadaşlarına Sevgili Peygamberimizin Hadislerini rivayet edermiş. Arkadaşları ise ezberledikleri o hadislerdi anlamada tereddüde düştüklerinde Hasan-i Basri merhuma sorarlarmış.
“Müşriklerin ışığıyla aydınlanmayın” hadisini sormuşlar.

Hasan: “Kendi işlerinizi hiçbir şekilde putperestler sormayın. Bu sözün doğrusu Allah’ın kitabında şu ayettir:
“Ey iman edenler, kendinizden aşağı/dışınızda olan (kâfirleri) sırdaş edinmeyin. Onlar size kötülük yapmada kusur etmezler. Sıkıntıya düşmenizi isterler. Onların (size olan) kinleri ağızlarından taşmaktadır. Göğüslerinin gizlediği ise daha büyüktür. Size ayetleri açıkladık eğer akıl ederseniz.” (Al-i Imran süresi ayet 3/118)

Elektrik alabilirsin ama dünya işlerinde neyi nasıl yapacağını sorarsan yolunu sapıttırmak için yanlış fikir verir. Bugüne kadar olduğu gibi.
Rabbimiz, Rabbani ol (Âl-i İmran 3/79) buyurmuş.

Öyle ise biz, Şeytani olmamaya çalışacağız.
Yiyeceğimiz, içeceğimiz, giyeceğimiz, göreceğimiz, duyacağımız, tutacağımız, tadacağımız her şey Rabbimiz tarafından yaratıldığına göre, beş duyu organımızdan içimize giren ve çıkan her şey Rabbimizin kurallarına uygun olmalı.
Şükredenlerden ol (A‘raf 7/144)

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Helalı haram, haramı helal yapmayalım 27 Aralık 2017 | 398 Okunma Dev zülf’ü-yardan değil Zülfikardan anlar 26 Aralık 2017 | 225 Okunma Hayvanlar da ümmettir 25 Aralık 2017 | 159 Okunma Haramla hareme gidilmez 22 Aralık 2017 | 228 Okunma “Eski dost düşman olmaz” 21 Aralık 2017 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar