Şartlarına uygun dua

Adam daha evlenmemiş, Rabbine dua ediyor: “Ya Rabbi, oğlan veya kız, eli ayağı düz çocuk isterim” diyor. Atalarımız “Tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmaz” dedikleri halde Rabbine dua ediyor ve ekmediği...

Adam daha evlenmemiş, Rabbine dua ediyor: “Ya Rabbi, oğlan veya kız, eli ayağı düz çocuk isterim” diyor.

Atalarımız “Tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmaz” dedikleri halde Rabbine dua ediyor ve ekmediği tarladan yüz ton buğday istiyor, desem kimse buna inanmaz.

Ama Suriye, Irak, Filistin, Afganistan, Myanmar, Filipinler, Somali… konu edildiğinde hemen “Ya hocam, bu Amerikalıları Allah kahrediverse ya” diyorlar.

“Dükkanını yarın açma, fabrikanı kapat, işçiler çalışmasın… Allah, dükkanı açsın, satsın savsın, akşam paraları hesabına yatırsın, sen de internetten hesabını gör ve kendini ibadete ver bakalım” dediğimde “Olur mu öyle şey, Allah çalışın diyor” diye cevap veriyor.

Kur’an-ı Kerim’de bildirilen Peygamberlerin dualarından bir kısmını Rabbimiz bize haber veriyor ve hangi duayı nerede nasıl yaptıklarını bildirirken bizim de duanın şartlarına uygun hareket etmemizi istiyor.

Önce evleneceksin sonra salih bir evlat isteyeceksin Zekeriyya aleyhisselam gibi.

Tarlada izin olacak, ekeceksin, dikeceksin sonra dua edeceksin ve harmanda yüzün olacak

Orduyu en iyi şekilde eğiteceksin, birkaç tane denemelerden geçireceksin, sonra düşmanla karşı karşıya gelince iyi eğitimli ordunun zaferi için dua edeceksin komutan Talut gibi.

Zengin birinin oğlu hastalanmış, doktor pahalı ilaçları yazmış, “bu ilaçları içirirken Fatiha süresini de oku” demiş.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Helalı haram, haramı helal yapmayalım 27 Aralık 2017 | 398 Okunma Dev zülf’ü-yardan değil Zülfikardan anlar 26 Aralık 2017 | 225 Okunma Hayvanlar da ümmettir 25 Aralık 2017 | 159 Okunma Haramla hareme gidilmez 22 Aralık 2017 | 228 Okunma “Eski dost düşman olmaz” 21 Aralık 2017 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar