Nasıl Ehl-i sünnetsek

Nasıl Ehl-i Sünnet isek, nasıl İmam Ebu Hanife mezhebinden isek, hep söyleriz, ezberleriz ama öğrenmez ve öğrendiğimizi yapmayız.Kur’an-ı Kerim’i, Sevgili Peygamberimizin anladığı ve uyguladığı...

Nasıl Ehl-i Sünnet isek, nasıl İmam Ebu Hanife mezhebinden isek, hep söyleriz, ezberleriz ama öğrenmez ve öğrendiğimizi yapmayız.
Kur’an-ı Kerim’i, Sevgili Peygamberimizin anladığı ve uyguladığı şekilde anlama ve yaşamanın adına “Ehl-i Sünnet” denir.
Hak mezhep diye öğrendiğimiz dört mezhep imamı, Ehl-i Sünnettendirler.
Ülke insanının çoğunluğu Hanefi mezhebindendir.

Komşusu, ayakkabı tamircisidir. Her gün akşam eve dönerken bir balık bir şişe şarapla gelir.
Balıkları kızartır, şarapla yemeğini yerken bir türkü tutturur, güftesi şöyle başlar:
“Harcadılar beni. Zor günlerde eğrileri doğrultan, harp meydanlarında gedikleri kapatan benim gibi bir yiğide kıyılır mı be”
Türkünün sözlerini biliyoruz ama Müzisyen İbrahim Mevsılı’ninEmevi sultanlarının Harun er-Reşid’in huzurunda okuduğu makamı bilmiyoruz ama eskici o türkünün makamını biliyor ve her gün aynı türküyü tutturuyor.
İmam, her gün aynı türküyü dinlemesine rağmen komşuyu uyarmıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Helalı haram, haramı helal yapmayalım 27 Aralık 2017 | 398 Okunma Dev zülf’ü-yardan değil Zülfikardan anlar 26 Aralık 2017 | 224 Okunma Hayvanlar da ümmettir 25 Aralık 2017 | 159 Okunma Haramla hareme gidilmez 22 Aralık 2017 | 228 Okunma “Eski dost düşman olmaz” 21 Aralık 2017 | 148 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar