Kur’an’ı dinlemezsen tabiata kulak ver

Çıkın dışarı, seyredin tabiatı. Fark etmez ister dağı seyredin, ister ovayı.Her mevsimin söyleyeceği ayrıdır.Ovada gözünüzün ufku uzun olur.Bu ufuk, dağlarda dağla kesilir ufuk yolculuğunuz...

Çıkın dışarı, seyredin tabiatı.

Fark etmez ister dağı seyredin, ister ovayı.
Her mevsimin söyleyeceği ayrıdır.
Ovada gözünüzün ufku uzun olur.
Bu ufuk, dağlarda dağla kesilir ufuk yolculuğunuz ama dağ üstünde oturan dağın da size söyleyeceği vardır.
Küçük dağların büyük sözleri ile, büyük dağların haşmetli, ibretli nasihatleri vardır ve size “Hiçbir dağ aşılmaz değildir” der.
Ovalarda uzunluk ve derinliği birlikte görürsünüz. Sağ ufku görmek için veya sol ufku görmek için başını çevirmeniz gerekecek.
Uzaydan seyredebilme imkanınız olduğunda dünyanın altı yönden ufkunu seyreder oradan yıldızlara geçersiniz.
Konya - Karaman arasında dümdüz yolda gece yol alırken gökyüzünde ayın, yeryüzünde hiçbir köyün ışıklarının görülmediği bir yerde arabayı durdurup yıldızları seyrettik.
Sanki elimizle tutulabilecek kadar yakın hissettik. Dağdan ovayı seyrettiğinizde renklerin yerde gökkuşağı olduğunu ama bütün bir ovaya yayıldığını görürsünüz.
Her tarla veya bahçe sahibi kendi kararıyla ayrı şeyler ektiğinden, yeşil, sarı, kırmızı, boz… Renklerle dünyanın en büyük resmini seyredersiniz.
Renklerin bittiği yerler sınırlardır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Helalı haram, haramı helal yapmayalım 27 Aralık 2017 | 398 Okunma Dev zülf’ü-yardan değil Zülfikardan anlar 26 Aralık 2017 | 224 Okunma Hayvanlar da ümmettir 25 Aralık 2017 | 159 Okunma Haramla hareme gidilmez 22 Aralık 2017 | 228 Okunma “Eski dost düşman olmaz” 21 Aralık 2017 | 148 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar