Huber Köşkünde bir müezzin

İyimserliğimi kimse bozamaz benim. Gördüğüm, tuttuğum, tattığım, duyduğum, kokladığım her şey beni daha iyimser yapar.Bazı yazar, çizer ve laf üreten tanıdıklarımın “İslam...

İyimserliğimi kimse bozamaz benim. Gördüğüm, tuttuğum, tattığım, duyduğum, kokladığım her şey beni daha iyimser yapar.
Bazı yazar, çizer ve laf üreten tanıdıklarımın “İslam düşmanı” diye niteledikleri, ilan ettikleri kişilerden bazılarıyla baş başa kalmayı sağladığımda gördüm ki onlar bulundukları yer gereği içlerinde taşıdıkları imanlarını dışa vurmadıklarından böyle görünmüşler.
Mesela, ben size Hürriyet gazetesinin yazı işleri müdürlüğü, haber müdürlüğü gibi görevlerde bulunan, Ankara Siyasal’ı bitiren bir insanımızın camide müezzinlik yapabileceğini söylesem inanır mıydınız?

Boğaziçi’nde doktorasını yapan, Harvard Üniversitesi’nde Prof. SamuelHunting’ın başkanlığındaki Uluslararası Araştırmalar Enstitüsü’nde doktora sonrası çalışmalara katılan birinin devletin en güzide evlatlarının iftar sofrasından sonra kıldıkları akşam namazında müezzinlik yapar” desem kabul eder miydiniz?

Bir zamanlar yayında olan Tercüman gazetesi genel yayın müdürlüğü, Güneş gazetesi Koordinatörlüğü yapan, 30 yıl Amerika’da yayın ve internet işlerimde çığır açan bir değerli insanımız aynı zamanda müezzinlik de yapabilir dersem siz inanınız.
Bu Raman ayında Huber köşkünde iftar yapan basın mensuplarıyla sanatçılar, akşam namazına geçtiklerinde Cumhurbaşkanı sözcüsü Sayın İbrahim Kalın imamlık yapmış, yukarda bazı görevlerini yazdığım Hakkı Öcal beyefendi müezzinlik yapmış.
Şu anda siyasetin tepesinde olanlar, askeriyenin kuvvet komutanları, basının en önemli köşelerinde oturanların hepsi fakir aile çocuklarıdır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Helalı haram, haramı helal yapmayalım 27 Aralık 2017 | 398 Okunma Dev zülf’ü-yardan değil Zülfikardan anlar 26 Aralık 2017 | 225 Okunma Hayvanlar da ümmettir 25 Aralık 2017 | 159 Okunma Haramla hareme gidilmez 22 Aralık 2017 | 228 Okunma “Eski dost düşman olmaz” 21 Aralık 2017 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar