Filozoftan hadisçi olursa

Filozof, ayakkabısını tamir ettirmek için dükkâna girer. Tamirci “Yarım saat sürer” der ve eski bir ayakkabıyı filozofun ayaklarının önüne bırakır ve “Şimdilik bunları giy de...

Filozof, ayakkabısını tamir ettirmek için dükkâna girer. Tamirci “Yarım saat sürer” der ve eski bir ayakkabıyı filozofun ayaklarının önüne bırakır ve “Şimdilik bunları giy de ayakların üşümesin” der.
Filozof, “Bunlar giyilmiş eski bir ayakkabı, giymem” deyince,
Tamirci, “Baba sen ne iş yaparsın?
“Ben filozofum” deyince tamirci, “Baba on bin yıllık kokmuş, çürümüş, binlerce filozofun ayağı altında ezilmiş fikirleri kafanın içine alıyorsun da eski ayakkabıyı ayağının dışına neden almazsın? Deyince filozofluktan istifa etmiş.
Pakize Suda’nın bir makalesinden:
http://www.hurriyet.com.tr/cisteki-mucize-4828428

“Çişteki mucize”
Pakize Suda
29 Temmuz 2006 Hürriyet
“Vallahi benim cüretim değil başlık. Bir kitabın adı.
1995 yılında Doğan Kitap basmış. Yazarı Carmen Thomas, çeviren Leman Çalışkan.
……..

Mesanemizin bir çeşit «Ev eczanesi» olduğunu belirtiyor yazar. Ve diyor ki, «İdrardan yararlanma konusunda benim asıl inancım doğada hiçbir zaman süprüntü (atılacak şey) üretilmediğidir. Her şey bir dolaşım içinde geçer.»
………….

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Helalı haram, haramı helal yapmayalım 27 Aralık 2017 | 398 Okunma Dev zülf’ü-yardan değil Zülfikardan anlar 26 Aralık 2017 | 225 Okunma Hayvanlar da ümmettir 25 Aralık 2017 | 159 Okunma Haramla hareme gidilmez 22 Aralık 2017 | 228 Okunma “Eski dost düşman olmaz” 21 Aralık 2017 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar