“Allah bize neden yardım etmez?”

Bu soru, bugünlerde biraz daha fazla sorulmaya başlandı. Allah bize yardım ediyor. Hem de bizim hak ettiğimizden binlerce fazlasıyla yardım ediyor. Bütün yaptığımız iyilikler, aldığımız bir tek nefese...

Bu soru, bugünlerde biraz daha fazla sorulmaya başlandı. Allah bize yardım ediyor. Hem de bizim hak ettiğimizden binlerce fazlasıyla yardım ediyor.

Bütün yaptığımız iyilikler, aldığımız bir tek nefese karşılık olamaz. İsterseniz ağzınızı ve burnunuzu kapatıp nefessiz durunuz.

Farz edin ki bir hastalık nedeniyle nefes alamaz hale geldiniz, bir nefes için veremeyeceğiniz, servet, şöhret, saltanat var mıdır? “Allah bizimledir” kelamı Kur’an’ın ifadesidir.

Amma yine Allah celle celalüh, bizimle beraber olması için şartlarını bildirmiş Kur’an-ı Kerimiyle. Aslında bu “Beraberdir” sözü iki anlama gelmektedir.

1- Allah celle celalüh yarattığı her şeyi besleyip büyütmeye devam ettiğinden yarattığı her şeyle beraberdir anlamı vardır. Mesela, kafirler, gizli toplantılarında peygamberin ve ona iman edenlerin yok edilmesi için planlar kurarlarken Rabbimiz, o kafirlerin planlarını ve sevimsiz konuşmalarını bildiğini peygamberine haber verirken:

Gece vaktinde Allah›ın beğenmediği sözü konuşurlarken Allah onlarla beraberdir. İnsanlardan gizlerler, Allah’tan gizleyemezler. Allah, onların yaptıklarını kuşatıcıdır.” Nisa suresi ayet 108)

“Göklerde ve yerdekileri, Allah›ın bildiğini görmüyor musun? Üç kişinin fısıltı yaptığı yerde, dördüncüleri mutlaka O (Allah) olur. Beş (kişinin) altıncısı O (Allah)dır. Bundan daha az veya daha çok olsa da, nerede olurlarsa olsunlar o (Allah) onlarla beraberdir. Sonra kıyamet gününde yaptıklarını onlara haber verecektir. Şüphesiz Allah her şeyi bilir.” (Mücadele süresi ayet 7)

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Helalı haram, haramı helal yapmayalım 27 Aralık 2017 | 398 Okunma Dev zülf’ü-yardan değil Zülfikardan anlar 26 Aralık 2017 | 225 Okunma Hayvanlar da ümmettir 25 Aralık 2017 | 159 Okunma Haramla hareme gidilmez 22 Aralık 2017 | 228 Okunma “Eski dost düşman olmaz” 21 Aralık 2017 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar