‘Yeni dünyanın mihenk taşı’

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Almanya'da, 52. Berlin Uluslararası Turizm Borsası Fuarı (ITB) kapsamında çok sayıda önemli görüşme yaptı, birçok etkinliğe de katıldı. Bu...

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Almanya'da, 52. Berlin Uluslararası Turizm Borsası Fuarı (ITB) kapsamında çok sayıda önemli görüşme yaptı, birçok etkinliğe de katıldı. Bu görüşmeleri izlerken herkesin merak ettiği soru Almanya-Türkiye ilişkilerinin nereye evirildiğiydi.

Son gelişmeler, Almanya'nın PKK ve FETÖ kaçaklarına kucak açmasına, seçimlerde gerilimin had safhaya ulaşmasına rağmen iyiye doğru gidildiğini gösteriyor. Yani Almanya ile Türkiye arasındaki soğuk hava yerini yavaş yavaş Türkiye'nin kararlı tavrından ve gücünden kaynaklanan sıcak havaya bırakıyor.

Bakan Kurtulmuş, bu gerçeği Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliği'ndeki resepsiyonda şöyle anlatıyordu: "Almanya ile Türkiye arasındaki ilişkiler birtakım gerginliklerle bir kenara bırakılacak, ihmal edilecek ilişkiler değildir. Almanya-Türkiye arasında yeni bir dönemin başladığını görmekten memnuniyet duyuyoruz."

Bu noktaya gelişte de Türkiye'nin dünyadaki rolü çok önemliydi: "Türkiye, doğu ile batının, kuzey ile güneyin ortasında bir köprüdür demiyorum, Türkiye, yeni dünyanın mihenk taşı, nirengi noktasıdır. Yeni bir dünya kurulacak, Türkiye olmadan bu dünyanın anlamlı hale gelmesi mümkün değildir."

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmamoğlu, Alevilere meydan okudu: Size ihtiyacım yok 29 Mart 2024 | 1.087 Okunma Para kuleleri, villalar ve siyasi çürüme 28 Mart 2024 | 625 Okunma “Ben Murat Kurum’u tatilde tanımadım” 26 Mart 2024 | 468 Okunma Bir mitingden daha fazlası 25 Mart 2024 | 848 Okunma Özel’in ‘genç’ darbe aşkı 23 Mart 2024 | 435 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar