Yavaş’ı CHP’li yapan FETÖ’cü Atalay mı?

CHP, bir süredir siyasetin gündeminde inmiyor. Önce "Saraya giden CHP'li" diye Muharrem İnce skandalı patladı. Arkasından eski CHP milletvekili Sinan Aygün'ün içinde irtikap, FETÖ bağlantılı suçlamaların da olduğu iddiası geldi.

Her iki olay da CHP içinde yaşanmıştı. Her iki olayın merkezinde de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu vardı.

Birini yaptığı açıklamayla büyütmüş, ötekinin de üstünü örtmeye çalışarak. Sonuçta CHP bizzat Kılıçdaroğlu'nun katkısıyla iki gol yemişti. Şimdi yediği golleri unutturmak için Kanal İstanbul gibi gerçekten doğru zeminde tartışılması gereken küresel bir projeyi "araç" olarak kullanıyor. O aracı, toplumun sinir uçlarına dokunacak biçimde kullanan isim ise İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu. Herhalde İmamoğlu, bilimsel dayanağı olmayan argümanlarla kanala karşı çıkarak, bir yandan CHP'yi skandallardan kurtarmaya çalışıyor, diğer yandan da bir siyasi aktör olduğunun işaretini vererek gündemi değiştireceğini sanıyor ama yanılıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Uğur Dündar’ın öfkesi 23 Nisan 2024 | 3.913 Okunma Filistin davasında yeni dönem 22 Nisan 2024 | 1.420 Okunma CHP’de İmamoğlu vesayeti bitti mi? 21 Nisan 2024 | 709 Okunma Sivil dalga 20 Nisan 2024 | 544 Okunma CHP’nin ‘laiklik gömleği’ 18 Nisan 2024 | 659 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar