“Yarışta ben de varım”

Önümüzdeki yerel seçimlerin kilit şehri hiç kuşkusuz İstanbul... Tek ölçü olmasa bile İstanbul genel siyaset açısından da önemli bir şehir. Bu yüzden "İstanbul'u kazanan Türkiye'yi...

Önümüzdeki yerel seçimlerin kilit şehri hiç kuşkusuz İstanbul... Tek ölçü olmasa bile İstanbul genel siyaset açısından da önemli bir şehir. Bu yüzden "İstanbul'u kazanan Türkiye'yi kazanır" deniliyor. Gerçi daha önce Bedrettin Dalan ve Nurettin Sözen örneğinde olduğu gibi İstanbul'u kazandıkları halde siyasi varlıklarını sürdürmeyenler hatta Ali Müfit Gürtuna'vari esamisi okunmayanlar bile var. Bu da kazanan siyasi aktörün, Başkan Erdoğan örneğinde olduğu gibi başka siyasi özellikleri de olması gerektiğini gösteriyor. Önümüzdeki seçimleri de o şekillendirecek.
İstanbul seçimleri bu gerçeğe rağmen önemli ve zorlu geçecek. Bu yüzden de çok sayıda aday adayından söz ediliyor. Meclis Başkanı Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Başkan vekili Numan Kurtulmuş gibi isimler sürekli gündemde. Ancak başka isimler de var. Onlardan biri de mevcut İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Mevlüt Uysal. Uysal'ın sürpriz biçimde başkanlığa gelişi ve sessiz kalışı olası başkan adaylığına hazırlık yapmadığı anlamına gelmiyor. Birkaç gün önce bir grup gazeteciyle bir araya geldiğimizde açık açık söylemese de şu mesajı verdi: "Bu yarışta ben de varım."
Ve şu tespitin altını özellikle çizdi: "Bir kere en büyük şansımız Cumhurbaşkanımızın olması... Metrodan köprülere, kentsel dönüşümden çevreye, İstanbul'a çok yoğun hizmetlerimiz de sürüyor. Bu yüzden AK Parti olarak İstanbul'u kazanamama gibi bir sorunumuz olamaz. Kim aday olursa olsun, halkın ayağına gider ve birlik olursak sonuç alırız."
Gelelim açık "Aday mısınız?" sorumuza... Ona da şu cevabı veriyor: "Bir görevi ısrarla hiç talep etmedim. Görev verilirse en iyi şekilde yapma gayretinde olacağız. İstanbul halkının benimle ilgili düşüncesi önemli faktör olacak."
Peki, adı en çok geçen Meclis Başkan...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Filistin ve insanlık cephesi 18 Mart 2024 | 124 Okunma Kurum’dan ‘teknoloji üssü’ atağı 17 Mart 2024 | 94 Okunma İmamoğlu’nu unutmayacak iki siyasetçi 16 Mart 2024 | 902 Okunma Çanta skandalının ‘kilit’ isimleri 14 Mart 2024 | 1.007 Okunma CHP’de paranın izini sürmek 13 Mart 2024 | 524 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar