Utanç verici suskunluk

Önceki gün Diyarbakır'da dağa kaçırılan çocukları için oturma eylemi yapan anaların, sadece çocuklarını değil, şiddetin esir aldığı sivil siyaseti de kurtarabileceğini yazdım.

Bu önemli çünkü bütün dünyada küçük yaştaki çocukları şiddetin ve terörün parçası haline getirmek insanlık suçu olarak kabul ediliyor ve lanetleniyor.
Ancak ne yazık ki Türkiye'de bunu lanetlemek pek öyle kolay değil.
Bunun bir nedeni geçmişte eski ceberut devletin hatalarıysa bir diğer nedeni de solun "içindeki devrim özlemi" nedeniyle susması, CHP ve çevresinin de "AK Parti düşmanlığı" siyasetinden beslenmesidir.
Yıllardır PKK'nın küçük çocukları dağa kaçırdığı, HDP'nin de buna aracılık hatta teşvik ettiği biliniyor ama sırf bu AK Parti'ye yarayacak kaygısıyla bu çevreler bir insanlık suçuna göz yumuyor. Bu dehşet verici bir şey...
Bu yüzden Diyarbakır'daki Kürt anaların direnişine karşı CHP ve sol kesim ilgisiz... Bu yüzden o çok "duyarlı" sanatçılarımız suskun. Sesini çıkartan bir iki sanatçının da nasıl linç edildiğini gördük.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Uğur Dündar’ın öfkesi 23 Nisan 2024 | 3.913 Okunma Filistin davasında yeni dönem 22 Nisan 2024 | 1.420 Okunma CHP’de İmamoğlu vesayeti bitti mi? 21 Nisan 2024 | 709 Okunma Sivil dalga 20 Nisan 2024 | 544 Okunma CHP’nin ‘laiklik gömleği’ 18 Nisan 2024 | 659 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar