Uluslararası olmak Antalya’ya “iyi” gelmiş

Toplumsal değerlerin bile siyasi polemik konusu yapıldığı ve siyasetin gerilimden beslendiği bir süreçte, ne yazık ki ortak sahip çıkılması gereken Antalya Uluslararası Film Festivali bile bu kısır...

Toplumsal değerlerin bile siyasi polemik konusu yapıldığı ve siyasetin gerilimden beslendiği bir süreçte, ne yazık ki ortak sahip çıkılması gereken Antalya Uluslararası Film Festivali bile bu kısır çekişmenin parçası yapıldı.
Ama işe yaramadığını iki günlüğüne geldiğim Antalya'da gördüm. Halkın, özellikle de sinemasever gençlerin yoğun ilgisi bütün o siyasi argümanları yerle bir etti. Halk, hem sürekli "her şeye karşıyız" diyen bazı aydınları hem de o aydınların arkasına saklanan ve sinemayı da siyasi ranta dönüştürmek isteyen birkaç CHP'li siyasi aktörü tekzip etti.
Turkuvaz Medya'nın ana sponsor olduğu festivalin kapanış filmi, ünlü ressam Van Gogh'u anlatan Loving Vincent'i izlemek için Cam Piramit Açık Hava Sinema salonuna gittiğimde gördüğüm manzara muhteşemdi.
Belki de yıllar sonra ilk kez iki duyguyu birlikte yaşadım. Bilet almak ve sinemaya girmek için oluşan uzun kuyruklarla, gençlik yıllarımızın açık hava sinemasında film seyretmek...
Bu görüntü bile sinema ve Antalya adına umut vericiydi. Antalya, sadece uluslararası film festivaliyle nedeniyle değil, aynı zamanda yerel seçimler nedeniyle de siyasetin gündeminde bir şehir.
Artık Antalya da İstanbul, Ankara, İzmir veya Bursa gibi siyasetin belirleyici şehirlerinden... Siyasette turizmin başkenti Antalya'yı kazanmak veya kaybetmek önemli bir ölçü. Bu nedenle bütün siyasi partilerin gözü Antalya'da...
16 Nisan referandum sonuçları özellikle ikinci parti konumundaki CHP'yi hayli heveslendirmiş görünüyor. CHP, yeni bir 2009 hesabı içinde. Ancak ne referandum sonuçları, ne de Antalya'daki yerel hizmetler böyle bir sonucu işaret ediyor.
Çünkü 2017 Antalya'sı 2009'la kıyaslanmayacak bir noktada. Öyle derin araştırmalar yapmaya da gerek yok, sıradan bir sokağa inip halkla konuşmak yetiyor. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de sokaktaki bu havadan memnun ve emin konuşuyor:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Postmodern Altılı Masa 25 Nisan 2024 | 1.568 Okunma Uğur Dündar’ın öfkesi 23 Nisan 2024 | 4.611 Okunma Filistin davasında yeni dönem 22 Nisan 2024 | 1.423 Okunma CHP’de İmamoğlu vesayeti bitti mi? 21 Nisan 2024 | 723 Okunma Sivil dalga 20 Nisan 2024 | 545 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar