Ülkeyi kötülemede sınır tanımıyor

Ne zaman ekonomi biraz kıpırdasa ve ne zaman "Türkiye'de işler rayına giriyor" görünse ya bombalar patladı ya da bomba etkisinde bir demeç gündeme düştü. Son üç yılın tamamını neredeyse böyle...

Ne zaman ekonomi biraz kıpırdasa ve ne zaman "Türkiye'de işler rayına giriyor" görünse ya bombalar patladı ya da bomba etkisinde bir demeç gündeme düştü.
Son üç yılın tamamını neredeyse böyle geçirdik.
Bunu görmemek için ya ana muhalefet partisi mensubu veya genel başkanı olmak ya da o tür muhalefete umut bağlayan zehirli dile sahip medya mensubu olmak gerekiyor.
Her koşulda, ülkeye zarar vermek için ikisi de ellerinden geleni yapıyor. Ama birinciliği CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hiç kimselere bırakmıyor.
Gerçi partisinin ekonomi sorumluları da ikide bir "ekonomik ambargodan" söz edip "batsın bu ülke" diyorlar ama o artık kendi ülkesini kötülemede onları bile geride bırakıp sınırları aştı.
Şu günlerde Alman Focus dergisine verdiği röportajı tartışılıyor. O röportajda sorulan soru da verilen cevap da çok açık.
Sicil kirli Focus muhabirinin sorusu çok net: "Bir kamuoyu yoklamasına göre Almanların yüzde 90'ı şu sıralar Türkiye'ye seyahat etmek istemiyor çünkü mesela yanlış bir tişört veya yanlış bir şaka yüzünden tutuklanmaktan korkuyorlar. Bu korkuyu duymakta haklılar mı?"
Cevabı hesaplanarak sorulmuş bir soru bu. Bunu bilmemek, bundan nasıl bir sonuç yani başlık çıkacağını hesaplamamak mümkün değil. Sıradan bir siyasetçi bile adamın ne amaçla bu soruyu sorduğunu bilir ve ona göre cevap verir. Kılıçdaroğlu da biliyor ve bildiği için onun istediği cevabı veriyor:
"Ne yazık ki böyle bir ortamın gerçekten mevcut olduğunu tespit etmek durumundayım. Uzun zamandır Türkiye'de halihazırda hiç kimse için güvenlik garantisi olmadığını söylüyorum, ne canınız ne de mal ve mülkünüz için. Devlet elbette terör organizasyonlarının propagandasına karşı önlemler almalıdır. Maalesef yasaların geçerli olmadığı ve adaletsiz bir dönemde yaşıyoruz."
Bu cevap, toplumdan sert tepki alınca CHP adına dergiye "yanlış yorumladınız" tekzibi gönderilmiş. İşin püf noktası tam da burası... Sözler Kılıçdaroğlu'nun siyasi yaklaşımını yansıtıyor ve çarpıtılmış da değil.
Şu sözleri, Alman değil kim olursa olsun "O ülkeye gitmeyin" diye yorumlar;
"Uzun zamandır Türkiye'de halihazırda hiç kimse için güvenlik garantisi olmadığını söylüyorum."

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sivil dalga 20 Nisan 2024 | 313 Okunma CHP’nin ‘laiklik gömleği’ 18 Nisan 2024 | 648 Okunma Özgür Özel’den hukuk garabeti 16 Nisan 2024 | 567 Okunma CHP’deki ‘başarı’ kimi öne çıkartır? 08 Nisan 2024 | 408 Okunma İyi Parti’de Akşener gidici mi kalıcı mı? 07 Nisan 2024 | 392 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar