Uğur Mumcu’nun kemiklerini sızlatanlar

Gerçekten de başta Uğur Mumcu'nun takipçisi olmakla övünen Cumhuriyet gazetesi olmak üzere, solda yer alan partiler veya siyasi aktörler, İYİ Parti'nin FETÖ'cülükle suçlanması karşısında suspus oldu.

Aslında siyasetin gündeminde İYİ Parti'nin FETÖ'yle ilişkisi hep vardı. Daha kurulurken bu gölgeyle kuruldu. Hatta İYİ Parti'nin en önemli kurucularından ve partinin şu andaki en güçlü ismi Koray Aydın bile bu gerçeği görmüş ve şöyle demişti:

"Bütün illerde cemaat mensupları (FETÖ'cüler) Meral Akşener üzerinde bütünleşiyor ve onun mitinglerine yoğun ilgi gösteriyor."

Şimdi yine partinin kurucularından ve İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, bu iddiayı bir adım ileri götürüp İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'yu FETÖ'cülükle suçluyor. Bunu yaparken de milliyetçi cephenin çok iyi bildiği eski MİT'çi, CIA bağlantılı Enver Altaylı'yla bağına dikkat çekiyor. Bu basit bir bağ kurmak değil. Ortada güçlü bir siyasi kanaat var. Çünkü Altaylı-Kavuncu ilişkisi bir hayli geçmişe dayanıyor ve Türkiye'nin CIA bağlantılı kirli tarihiyle yakından ilişkili.

Bugün tartışılan bütün bu iddiaları, Kavuncu-FETÖ ilişkisi dahil iki yıl önce bu köşede yazdım. Altaylı ile ilgili iddialarım savcılık iddianamesiyle, Kavuncu'ya ilişkin iddialarım da bizzat İYİ Parti'nin kurucusu Ümit Özdağ'ca doğrulandı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmamoğlu, Alevilere meydan okudu: Size ihtiyacım yok 29 Mart 2024 | 1.156 Okunma Para kuleleri, villalar ve siyasi çürüme 28 Mart 2024 | 626 Okunma “Ben Murat Kurum’u tatilde tanımadım” 26 Mart 2024 | 468 Okunma Bir mitingden daha fazlası 25 Mart 2024 | 848 Okunma Özel’in ‘genç’ darbe aşkı 23 Mart 2024 | 435 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar