Uğur Mumcu’dan İnce’ye ABD meselesi

Türkiye çok önemli bir seçime gidiyor. Her seçimde dış politikanın, dış dünyanın etkisi olurdu ama bu kez çok daha derinden hissediliyor. Başta ABD olmak üzere, Türkiye'nin son yıllardaki...

Türkiye çok önemli bir seçime gidiyor.

Her seçimde dış politikanın, dış dünyanın etkisi olurdu ama bu kez çok daha derinden hissediliyor. Başta ABD olmak üzere, Türkiye'nin son yıllardaki yürüyüşünden rahatsız olan bütün güçler devrede... Darbe dahil her yolu denediler, şimdi sırada ekonomik kuşatma var.

Bu sadece bize özgü de değil, Brezilya'dan Rusya'ya, Hindistan'dan Güney Afrika'ya, gelişmekte olan bütün ülkelere yönelik derin bir kumpas söz konusu.

Rusya'ya yönelik ambargo sürüyor, İran'a yönelik savaş tehditleri ise kapıda. Arjantin devre dışı kaldı, ülke olarak Venezüella ise adeta ölüme mahkûm edilmiş durumda. Dünyanın en önemli petrol ülkesi açlık içinde ve insanlar Peru'ya kaçıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Uğur Dündar’ın öfkesi 23 Nisan 2024 | 4.525 Okunma Filistin davasında yeni dönem 22 Nisan 2024 | 1.422 Okunma CHP’de İmamoğlu vesayeti bitti mi? 21 Nisan 2024 | 713 Okunma Sivil dalga 20 Nisan 2024 | 545 Okunma CHP’nin ‘laiklik gömleği’ 18 Nisan 2024 | 659 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar