Uğur Dündar neden vazgeçti?

İstanbul'da bayram sonrası gerçek bir seçim süreci yaşayacağız. Sürecini en kritik ve merakla beklenen anı ise AK Parti adayı Binali Yıldırım'la CHP adayı Ekrem İmamoğlu'nun karşı karşıya gelecek olması...

Bu beklenti şikayet edilen siyasi kutuplaşmayı da biraz olsun aşağı çekebilecek bir adımdı.
Binali Yıldırım, bu olumlu adımı Uğur Dündar hamlesiyle çok daha ileri bir noktaya taşıdı.
Adeta meydan okudu.
Yıldırım'ın, Sözcü gibi hükümeti eleştirmekle yetinmeyen, açık açık "düşmanlaştırıcı" bir dil kullanan gazetenin taraflı yazarıyla ekrana çıkması cesur bir çıkıştı.
Ancak o cesur adıma aynı cesarette bir karşılık gelmedi. Böylesi bir yayının önemini ve kaçırmaması gerektiğini bilen Uğur Dündar, akla yatkın olmayan bir gerekçeyle o yayına çıkmayacağını açıkladı.
Doğrusu kimse de inanmadı. Normalde hiçbir televizyoncu bu yayını kaçırmak istemez.
Hele gündemden düşmüş, Halk TV ekranlarına sıkışmış egosu yüksek Uğur Dündar hiç istemezdi.
O da öyle düşündüğü için ilk tepkisi olumlu oldu. Olaydan hemen sonra Cumhurbaşkanlığı Ekonomik Kurul Üyesi Korkmaz Karaca'nın attığı; "Sayın Binali Yıldırım bir kez daha ne kadar özgüvenli bir aday olduğunu Uğur Dündar tercihi ile göstermiştir. Hayırlı olsun" tweetine şu cevabı veriyordu:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Para kuleleri, villalar ve siyasi çürüme 28 Mart 2024 | 621 Okunma “Ben Murat Kurum’u tatilde tanımadım” 26 Mart 2024 | 467 Okunma Bir mitingden daha fazlası 25 Mart 2024 | 848 Okunma Özel’in ‘genç’ darbe aşkı 23 Mart 2024 | 435 Okunma İzmir seçmenini ‘aydınlatan’ kampanya 21 Mart 2024 | 726 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar